back to top
19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Αίρεται η ασυλία της Ρένας Δούρου για το Μάτι

Διαβάστε επίσης

Την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου αποφάσισε ομόφωνα, δια εγέρσεως η Ολομέλεια της Βουλής.

Σχετικό αίτημα υπέρ της άρσης της ασυλίας είχε αποστείλει και η ίδια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη στο για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ώστε -όπως ανέφερε σήμερα από βήματος της Βουλής- να μην υπάρξει κανένας φόβος παραγραφής στη δίκη και καμία καθυστέρηση.

«Η τραγωδία στο Μάτι αποτελεί εθνική ντροπή, συνολική αποτυχία του πολιτικού συστήματος» και έκανε λόγο για αντικειμενική πολιτική ευθύνη που πηγαίνει πίσω στο χρόνο για το γεγονός ότι δεν εκσυγχρονίστηκε ο κρατικός μηχανισμός για να μπορέσει να ανταπεξέλθει τόσο σε μη αναμενόμενες συνθήκες, όπως αυτές που υπήρξαν τότε ,όπως και σε αναμενόμενες συνθήκες όπως οι σημερινές.

Η κ. Δούρου μίλησε για απόπειρα πολιτικής και φυσικής της εξόντωσης από τους πολιτικούς της αντιπάλους και σημείωσε ότι δέχθηκε αγόγγυστα τον διασυρμό της.

«Να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το Μάτι», ζήτησε σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και ανέφερε πως αποτελεί τραγική σύμπτωση η σημερινή συζήτηση, λόγω των πύρινων μετώπων σε πολλά σημεία της χώρας.

Νewsroom Aθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα