back to top
17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ρωσία: Ασκήσεις με πραγματικά πυρά κατά πλοίων στην Μαύρη θάλασσα

Διαβάστε επίσης

Στρατιωτική «άσκηση» διεξήχθη από ρωσικές δυνάμεις στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε η Μόσχα σήμερα, κάνοντας γνωστό πως εκτοξεύθηκαν πύραυλοι κατά πλοίων επιφανείας για να χτυπηθεί στόχος στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ εναντίον «σκάφους-στόχου σε πεδίο βολής στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας», όπου η Μόσχα διεμήνυσε την Πέμπτη πως θα θεωρεί πλοία που κινούνται προς την Ουκρανία «δυνητικούς στρατιωτικούς στόχους».

«Τα δεδομένα τηλεμετρίας και η επιτήρηση με βίντεο από τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιβεβαίωσαν την επιτυχία της άσκησης. Το σκάφος-στόχος καταστράφηκε όταν χτυπήθηκε από πύραυλο», ανέφερε η Μόσχα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης πως η αεροπορία του στόλου, σε συντονισμό με πλοία, «εργάστηκε» επιδιδόμενο σε «ενέργειες για να αποκλειστεί προσωρινά η ζώνη που είχε κλείσει για τη ναυσιπλοΐα» και να «περιοριστεί» το σκάφος-στόχος.

Προχθές Τετάρτη, το Κρεμλίνο διεμήνυσε πως θα θεωρεί από χθες Πέμπτη τα πλοία που κινούνται προς την κατεύθυνση της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα «δυνητικά στρατιωτικά πλοία» και τις χώρες τις σημαίες των οποίων φέρουν μέρη εμπλεκόμενα στη σύρραξη.

Τομείς «στα βορειοδυτικά και στα νοτιοανατολικά διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας κηρύχθηκαν προσωρινά επικίνδυνα για τη διέλευση», πρόσθεσε.

Η ένταση ανέβηκε ξανά κατακόρυφα στη Μαύρη Θάλασσα αφού η Ρωσία αποσύρθηκε αυτή την εβδομάδα από τη συμφωνία που είχε κλειστεί τον Ιούλιο του 2022 με μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών που επέτρεπε την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω ασφαλών θαλάσσιων διαδρομων, που θεωρείτο κρίσιμη για τον παγκόσμιο εφοδιασμό με τρόφιμα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα