back to top
31.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

31.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Ε. Ραβιόλος: Έκκληση για ενίσχυση των πτήσεων εναέριων μέσων στην Κάρυστο

Διαβάστε επίσης

Μάχες με τις φλόγες και τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν για άλλη μία ημέρα οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο Αίγιο, στην Κέρκυρα, στη Ρόδο, στην Υλίκη και στην Κάρυστο.

Έκκληση για ενίσχυση των πτήσεων των εναέριων μέσων απηύθυνε μέσω του Αθήνα 984  ο Δήμαρχος Καρύστου,  Ελευθέριος Ραβιόλος.

«Οι φωτιές ξέσπασαν ταυτόχρονα και κατακαίνε δασικές εκτάσεις. Μαίνονται σε τρία μέτωπα σε απόσταση 3 με 4 χιλιομέτρων μεταξύ τους και ενισχύονται από τους ενισχυμένους ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Οι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες μέσα σε τόσο9 αντίξοες συνθήκες είναι πραγματικά ήρωες » είπε ο κ. Ραβιόλος περιγράφοντας την κατάσταση στον Γιώργο Αποστολίδη.

«Στο μεταξύ, τα ξημερώματα» πρόσθεσε «δόθηκε εντολή για εκκένωση ακόμα 3 οικισμών σε Λειβάδι , Καστρί και Πλατύ Γιαλό, ενώ συνολικά έχουν εκκενωθεί οκτώ».

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 να τους εγκαταλείψουν εσπευσμένα λόγω της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με αναφορές, οι φλόγες στα μέτωπα έφτασαν ακόμη και τα 20 μέτρα και η μάχη πυροσβεστών και εθελοντών κατά τη διάρκεια της νύχτας μαζί τους, ήταν άνιση λόγω των ενισχυμένων ανέμων. Στο έργο της κατάσβεσης μετείχαν βαριά χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες που διατέθηκαν από τους δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα