back to top
31.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

31.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Βλάχος: «Έχουμε άλλο ένα ματς, αυτή τη φορά θα διαχειριστούμε καλύτερα τα συναισθήματά μας»

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε 24 μήνες στον τελικό μίας μεγάλης διοργάνωσης, ξανά επί ιαπωνικού εδάφους.

Μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προκρίθηκε πανηγυρικά σήμερα στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα, με το επιβλητικό 13-7 επί της Σερβίας. Όπως και το καλοκαίρι του 2021, έτσι και τώρα η επιτυχία έρχεται απόι τη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου», σε μία στιγμή που η Ελλάδα πλήττεται από καταστροφικές πυρκαγιές, γεγονός που δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν οι διεθνείς μας, εκφράζοντας τη λύπη τους και τη συμπαράστασή τους σε όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους ή τις περιουσίες τους.

Το Σάββατο (29/7), στις 12 το μεσημέρι, τους περιμένει ένα παιχνίδι που μπορεί να τους φέρει στην κορυφή του κόσμου και αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος. Όχι τώρα, αλλά εδώ και αρκετό καιρό. «Εμείς “γράφουμε” ιστορία. Τα παιδιά ήταν εκπληκτικά στην άμυνα κυρίως, αλλά και στην επίθεση έκαναν πολλά σωστά πράγματα. Έχουμε όμως άλλο ένα ματς και πρέπει να ξεκουραστούμε και να συγκεντρωθούμε για τον τελικό. Πρέπει να είμαστε το ίδιο αποφασιστικοί όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Θα διαχειριστούμε καλύτερα τα συναισθήματά μας αυτή τη φορά», υποσχέθηκε ο Θοδωρής Βλάχος, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, και ζήτησε μάλιστα από τους φιλάθλους «… να μην στέλνουν μηνύματα στους παίκτες, για να συγκεντρωθούμε».

Για τον αγώνα με τη Σερβία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν είχε να πει πολλά. «Ο κάθε παίκτης ξεχωριστά ήταν έτοιμος σε αυτό το παιχνίδι. Το παιχνίδι με τις ΗΠΑ, που σοβαρευτήκαμε και το “γυρίσαμε” στο τέλος, έδειξε ότι είμαστε μία γροθιά. Δείξαμε ομαδικότητα και αυτά τα στοιχεία τα βγάλαμε και σήμερα. Πρέπει να το ξεχάσουμε όμως γιατί έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι».

Με την πρόκριση στον τελικό, η εθνική εξασφάλισε παράλληλα και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, που θα είναι η 12η διαδοχική της συμμετοχή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. «Μας έφυγε κι αυτό το βάρος», είπε ο Βλάχος, σπεύδοντας πάντως να προσθέσει ότι «… θα προκρινόμασταν βέβαια, αργά ή γρήγορα».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα