back to top
29.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

29.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Στην κρητική γη αναπαύεται πλέον ο αντιπτέραρχος Χρήστος Μουλάς

Διαβάστε επίσης

Στη γενέθλια γη του, τον Αποκόρωνα Χανιών αναπαύεται ο αντιπτέραρχος Χρήστος Μουλάς, κυβερνήτης του μαιραίου Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο.

Με απόδοση τιμών και συντετριμμενους τους γονείς του, ο «ήρωας», όπως τον χαρακτηρίζουν συγγενείς και φίλοι, ετάφη στο κοιμητήριο Γαβαλοχωρίου. Οι γονείς του ζήτησαν διακριτικά από τα ΜΜΕ να μην καλύψουν την εξόδιο ακολουθία και την ταφή και οι δημοσιογράφοι ανταποκρίθηκαν άμεσα. Ακόμα και η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ήταν πολύ διακριτική.

Σε κλίμα οδύνης, χοροστατούντων των Μητροπολιτών Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού και Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου, τελέστηκε νωρίτερα στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου,στο Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα , η εξόδιος ακολουθία του κυβερνήτη του μοιραίου Canadair.

Η σορός του 34χρονου πιλότου έφτασε στο ναό τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη σημαία. Τα Χανιά πραγματικά θρηνούν, όπως ομολογούν συγγενείς και φίλοι του ήρωα όπως τον χαρακτηριζουν πιλότου, μετά και το άκουσμα για το τραγικό δυστύχημα με το Canadair, στον Πλατανιστό της Καρύστου, όπου ο Χρήστος Μουλάς με τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη έδωσαν αγώνα να καθυποτάξουν τις φλόγες της φωτιάς που έκαιγε στη περιοχή.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του αδικοχαμένου πιλότου ενώ η χήρα του έφυγε νωρίτερα, καθώς υπήρξαν ανησυχίες για την κύησή της λόγω της συγκινησιακής φόρτισης.

Στην κηδεία παρέστησαν εκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων, οι αρχηγοί των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στέφανα σεβασμού και τιμής απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ,Δημόκριτος Ζερβάκης αντιστράτηγος, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, δήμαρχοι, φορείς κ.α

Με απόφαση του Δημάρχου Αποκορωνα Χαράλαμπο Κουκιανακη θα δοθούν τα ονόματα των δύο πιλότων σε δρόμο και πλατεία του Γαβαλοχώριου. Συγγενείς, συμμαθητές, φίλοι και οι συνάδελφοί του στην Πολεμική αεροπορία και την ιπτάμενη οικογένεια των Canadair όπως επίσης εκατοντάδες Χανιώτες από όλο το νομό, παρακολουθώντας συντετριμμένοι την εξόδιο ακολουθία, συμπάσχοντας στον πόνο των γονιών του με άνθη και φωτογραφίες του, στα χέρια τους.

Χθες ο Κώστας Τασούλας γνωστοποίησε ότι η Βουλή θα υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του αδικοχαμένου πιλότου. Σημειώνεται ότι η χήρα του Χρήστου Μουλά διανύει στον τρίτο μήνα της κύησης.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα