back to top
33.9 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

33.9 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Γ. Χόντζογλου: Ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κέρκυρα χτυπήθηκαν από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης επειδή ζήτησαν ρεπό  

Διαβάστε επίσης

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται κάθε καλοκαίρι ο τουρισμός, η βαριά βιομηχανία της χώρας.

Στα καλά νέα, τα ρεκόρ κρατήσεων, τα αυξημένα έσοδα, με σημαντικό αποτύπωμα στην άνοδο του ΑΕΠ και την ενίσχυση των δημόσιων ταμείων ταυτόχρονα με την εκτίναξη των κερδών για τους εμπλεκόμενους ιδιώτες.

Μια προσεκτικότερη ματιά ωστόσο, φτάνει να αποκαλύψει σκληρές συνθήκες εργασίας  συχνά με μεγάλη χειρωνακτική ένταση,  στρεβλώσεις, μη ανταγωνιστικές αμοιβές, αλλά και αλλαγή νοοτροπίας των νέων εργαζομένων, παράγοντες που προκαλούν προβληματισμό και χρωματίζουν αρνητικά το ελληνικό τουριστικό τοπίο.

Χωρίς να παραγνωρίζεται ο αντίκτυπος από δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο που φιλοξενούν δηλώσεις νεαρών, οι οποίοι δουλεύουν σεζόν στα νησιά μας με εξουθενωτικό εργασιακό ωράριο 13 ωρών την ημέρα δίχως ρεπό επί μήνες.

Στις παθογένειες του εργασιακού περιβάλλοντος στον Τουρισμό αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό, Γιώργος Χότζογλου σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984. 

Μιλώντας στον Γιάννη Λαυράνο κατήγγειλε επεισόδιο χειροδικίας σε βάρος εργαζομένων γιατί ζήτησαν ένα ρεπό για να ξεκουραστούν.

«Ζευγάρι ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα μας ενημέρωσε ότι χτυπήθηκαν  από τον ιδιοκτήτη όταν τόλμησαν να του ζητήσουν ρεπό. Έγιναν μηνύσεις στο τοπικό  Αστυνομικό Τμήμα, και υποβλήθηκε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας» είπε περιγράφοντας ένα ακόμη περιστατικό εργασιακού μεσαίωνα.

«Είναι ενδεικτικό των ακραίων καταστάσεων  που  αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας τους» τόνισε

Και συμπλήρωσε πως «επίκειται η δημοσιοποίησή του εντός της ημέρας  για την παρέμβαση των Αρχών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα