back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η Ουκρανία δεν αναμένει φέτος να εντάξει στο οπλοστάσιό της αμερικανικά F-16

Διαβάστε επίσης

Η Ουκρανία δεν αναμένει φέτος να εντάξει στο οπλοστάσιό της αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ.

«Είναι προφανές ότι δεν θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη F-16 κατά τη διάρκεια αυτού του φθινοπώρου και του χειμώνα», είπε αργά χθες ο Ιχνάτ, μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση.

Η Ουκρανία έχει επανειλημμένα ζητήσει από τους δυτικούς συμμάχους της F-16, τα οποία ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει αναφέρει ότι η προμήθεια αυτών θα ήταν ένα μήνυμα ότι η ρωσική εισβολή θα καταλήξει με ήττα της Μόσχας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε τον Μάιο προγράμματα εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων σε F-16, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη χορήγηση στο Κίεβο των πολεμικών αεροσκαφών.

«Είχαμε μεγάλες ελπίδες για αυτού του τύπου το αεροσκάφος, ότι θα γίνει μέρος της αεροπορικής μας άμυνας, ικανό να μας προστατεύσει από την τρομοκρατία των ρωσικών πυραύλων και drones», είπε ο Ιχνάτ.

Η Δύση τονίζει ότι θέλει να βοηθήσει την Ουκρανία να νικήσει τη Ρωσία, αλλά έχει επανειλημμένα επιμείνει ότι δεν θέλει να πυροδοτήσει μια άμεση σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα