back to top
17.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη για δεύτερη ημέρα, ενώ έχουν γίνει αναφορές για καμένα σπίτια στον οικισμό του Δωρικού.

Ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ οι διάσπαρτες εστίες στο Δωρικό εξελίχθηκε σε μέτωπα. Να σημειωθεί πως, το Δωρικό βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Εντολή εκκένωσης της περιοχής Άβαντας έλαβαν το μεσημέρι της Κυριακής οι κάτοικοι του οικισμού. Στο 112 που εστάλη, οι πολίτες καλούνται να απομακρυνθούν με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή και για τους οικισμούς Αμφιτρίτη, Μαΐστρος, Μοναστηράκι και Δορίσκος.

Στάλθηκε επίσης μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά παράθυρα και πόρτες λόγω του καπνού της μεγάλης πυρκαγιάς. Νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης τέθηκε σε ισχύ. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών -Αλεξανδρούπολης.

Την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για την δορυφορική καταγραφή των καμένων εκτάσεων και των ζημιών που έχει προκαλέσει η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη ενεργοποίησε η Πολιτική Προστασία. Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Ακραίος Κίνδυνος επιπέδου 5 για πρόκληση πυρκαγιάς για αύριο σε: Αττική, κεντρική & νότια Εύβοια, Αργολίδα και σε περιοχές Βοιωτίας & Κορινθίας. Πολύ υψηλός επιπέδου 4 και υψηλός κίνδυνος επιπέδου 3 στο μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης χώρας.

Σε κλειστή συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας αναμένεται να συζητηθεί τη Δευτέρα το επεισόδιο στη νεκρή ζώνη της Κύπρου με τις επιθέσεις Τουρκοκυπρίων κατά κυανόκρανων των Ηνωμένων Εθνών και την κατασκευή του παράνομου δρόμου. Τα έργα του ψευδοκράτους για δήθεν ανθρωπιστικούς λόγους στην περιοχή της Πύλας συνεχίζονται, στο έδαφος πάντως των κατεχόμενων.Το θέμα θα κυριαρχήσει και στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο της τουρκικής κυβέρνησης υπό την προεδρία του Ερντογάν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται στην Ολλανδία στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς του να ενισχύσει την αεράμυνα της χώρας του. Ο Ζελένσκι έχει συνάντηση με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε σε στρατιωτική αεροπορική βάση στο Αϊντχόβεν, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Ρούτε χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Δώδεκα νέα 48ωρα λουκέτα σε καταστήματα σε τουριστικές περιοχές, σε όλη την Ελλάδα, έβαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για μη διαβίβαση αποδείξεων στο e-send της ΑΑΔΕ. Οι επιχειρήσεις αυτές δεν είχαν διασυνδέσει την ταμειακή τους με την ΑΑΔΕ.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

και τους σημερινούς αγώνες της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Με 3-0 νίκησε ο ΠΑΣ Γιάννινα την Κηφισιά στον αγώνα που διακόπηκε χθες λόγω ενός προβλήματος στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου.

ΟΦΗ-Άρης, 1-0 στο 38’

Αυτή την ώρα ΠΑΟΚ- Αστέρας Τρίπολης και στις

10 Ολυμπιακός- Πανσερραϊκός.

Με καλύτερη βολή στα 75.49μ. ο Μιχάλης Αναστασάκης κατέκτησε τη 10η θέση στον τελικό της σφυροβολίας, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης.

Και ο καιρός 

Αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα