back to top
25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Στη φυλακή παραμένει ο Φρ. Μπελέρης – Απορρίφθηκε και το νέο αίτημα αποφυλάκισης

Διαβάστε επίσης

Το αλβανικό Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος απέρριψε και το νέο αίτημα Μπελέρη για αντικατάσταση του μέτρου της προφυλάκισης με αποφυλάκιση υπό όρους, όπως η τακτική παρουσία σε αστυνομικό τμήμα.

Στη σημερινή διαδικασία ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδικάσεις εφέσεων, επέλεξε να παραστεί στο Δικαστήριο.

Είχε Έλληνα δικηγόρο, ενώ, σύμφωνα με το himara.gr, δεν υπήρχε εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις προηγούμενες εκδικάσεις εφέσεων του Φρέντη Μπελέρη, το επιχείρημα των αλβανικών αρχών ήταν ότι μια πιθανή αποφυλάκιση του εκλεγμενου δημάρχου Χειμάρρας, ενείχε τον κίνδυνο αλλοίωσης της έρευνας.

Η έρευνα της υπηρεσίας Διαφθοράς ολοκληρώθηκε ωστόσο στα τέλη του περασμένου μήνα και ο φάκελος έκλεισε με την απαγγελία κατηγοριών, στις 31 Ιουλίου Σήμερα επομένως δεν συνέτρεχε τέτοιος λόγος.

Ο δικηγόρος του Φρέντη Μπελέρη δήλωσε ότι ο δήμαρχος Χειμάρρας κρατείται σε κελί με εντολή και δεν του έχει δοθεί άδεια προκειμένου να ορκιστεί. Πρόσθεσαν δε ότι θα εκπέσει του αξιώματος εάν δεν αφεθεί ελεύθερος μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε λήγει και η προθεσμία για την ορκωμοσία του

Ευάγγελος Σαρακινός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα