back to top
32.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Β. Κόκκαλης για Πάρνηθα: Κοντά στο τελεφερίκ οι φλόγες από την πυρκαγιά στην Πάρνηθα-Μάχη για τον έλεγχό της

Διαβάστε επίσης

Εφιαλτικό σκηνικό στην Πάρνηθα από τις πυρκαγιές και τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Μάχη  με τις φλόγες και τους ενισχυμένους ανέμους δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές  για να μην φτάσει η φωτιά στους Θρακομακεδόνες.

Μετά από μια καμπή ύφεσης στη διάρκεια της νύχτας, η πυρκαγιά που μαινόταν μέσα σε χαράδρα, γιγαντώθηκε λίγο μετά τις 4 το πρωί πάνω από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής και εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτη στη νοητή ευθεία της λεωφόρου Πάρνηθος, δυτικά στο ύψος του τελεφερίκ.

«Αυτή την ώρα, οι φλόγες βρίσκονται σε απόσταση 300 με 400 μέτρων από το τελεφερίκ. Στο σημείο επιχειρούν πολλά εναέρια μέσα  παρότι είναι περιορισμένη η ορατότητα λόγω των πυκνών καπνών. Γίνονται συνεχείς  ρίψεις νερού γιαυτό και η  κατάσταση είναι κάπως βελτιωμένη», είπε στον Αθήνα 984 ο Αντιπεριφεριάρχης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης  και πρόσθεσε μιλώντας στη Γαλάτεια Καρακατσάνη πως «Το ζητούμενο είναι πώς θα κινηθούν  οι άνεμοι»

Για τους κατοίκους στον οικισμό Αγίας Παρασκευής που έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση  και  την προειδοποίηση σε  όσους παραμένουν στις περιοχές Άγιος Νικόλαος, Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να παραμείνουν σε ετοιμότητα, διευκρίνισε ότι «δεν χρειάστηκε να γίνουν  εκκενώσεις. Μόνο τα ξημερώματα κινδύνευσαν να καούν ταβέρνες στους πρόποδες της Πάρνηθας, αλλά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα» τόνισε κλείνοντας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα