back to top
32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δήμαρχος Σουφλίου: Οι αποζημιώσεις δεν μπορούν να αποκαταστήσουν τη μαυρίλα και την απαισιοδοξία

Διαβάστε επίσης

Για ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές και οικονομικές καταστροφές από την πυρκαγιά που καίει για 10η ημέρα στον Έβρο, μίλησε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, τονίζοντας ότι όλες οι επενδύσεις στην περιοχή έγιναν με την προϋπόθεση ύπαρξης του δάσους.

«Τώρα δεν υπάρχει το δάσος. Πρέπει να υπάρξει μηχανισμός προστασίας του δάσους, να δοθούν χρηματοδοτήσεις για να προστατευτεί το περιβάλλον. Είμαστε ο μεγαλύτερος Δήμος σε έκταση, είμαστε σε καίρια θέση για τη χώρα. Για πολλούς επαγγελματίες όπως κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους δεν υπάρχει πια αντικείμενο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καλακίκος ζήτησε να υπάρξει ειδικό πρόγραμμα για το Σουφλί. «Οι αποζημιώσεις δεν μπορούν να αποκαταστήσουν τη μαυρίλα και την απαισιοδοξία που νιώθει ο κόσμος. Πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένος σχεδιασμός, να δείξουμε ότι είμαστε οργανωμένο κράτος που μπορεί να διαχειριστεί τις κρίσεις και να αποκαταστήσει το φυσικό περιβάλλον, προκειμένου να ανακτήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε σαν περιοχή» κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα