back to top
17.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07.00

Διαβάστε επίσης

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel, με τραγικό απολογισμό 6 νεκρούς, 6 αγνοούμενους και εκατοντάδες εγκλωβισμένους, ενώ η τιτάνια προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό των πολιτών συνεχίζεται. Δραματικές ώρες για τους κατοίκους στους νόμους Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, αλλά και στον Βόλο.

Σχεδόν 2.000 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία έχουν πραγματοποιηθεί με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος να εχει λάβει από την αρχη της κακοκαιρίας πάνω από 6.000 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων αλλά και για κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Ο Θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη με το νερό να έχει φτάσει σε πολλές περιπτώσεις στις στέγες των σπιτιών. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για τη διάσωση των εγκλωβισμένων και τον εντοπισμό αγνοουμένων την ώρα που η στάθμη του νερού στον Πηνειό έχει φθάσει τα 9 μέτρα Ο Δήμος Λαρισαίων εκκένωσε τα χωριά Μάνδρα, Κουτσόχερο και Αμυγδαλέα ενώ λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα εστάλη νέο μήνυμα του 112 που ζητούσε από τους κατοίκους της Φαρκαδόνας να απομακρυνθούν προς Γριζάνο & όσοι βρίσκονταν στις περιοχές Κλοκοτός Γεωργανάδες & Πετρόπορος να απομακρυνθούν προς Οιχαλία λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού.

Την ίδια ώρα, σε έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε ο δήμος Λαρισαίων, λόγω της έντονης ανησυχίας που υπάρχει να πλημμυρίσει ο Πηνειός ποταμός μέσα στην πόλη της Λάρισας, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από την πλημμυρική ζώνη, αλλά και να είναι σε επιφυλακή όσοι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ποτάμι.

Στην Εύβοια, κατοικίες, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές από τα ορμητικά νερά, λόγω της κακοκαιρίας Daniel, ενώ κάτοικοι σε πολλά χωριά της βόρειας Εύβοιας, είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

Στη Λάρισα μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανέβαλλε την επίσκεψη του στη ΔΕΘ και το Σαββατοκύριακο θα περιοδεύσει στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

«Είμαστε δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται», τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη εγκληματικές, καθώς δεν απορροφήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, δεν προχώρησαν ώριμες αντιπλημμυρικές μελέτες και έργα.

Με ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε η αναβολή των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του κόμματος, για την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και εφόσον υπάρξει επαναληπτική εκλογή για τις 24 του μήνα.

“Έχουμε μια κυβέρνηση αυξημένης αλαζονείας και ελάχιστης αποτελεσματικότητας”, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Καμία δημόσια υπηρεσία δεν μπορούσε να προβλέψει τα όσα έγιναν, απαιτείται η αξιοποίηση εξελιγμένων επιστημονικών γνώσεων, που αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιούνται», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γεωλογίας & Διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας. Ως προς το κόστος αλλά και τις επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή, εκτίμησε ότι θα ξεπεραστεί το 1 δισ. ευρώ. Επίσης είπε ότι αρκετά από τα σπίτια που επλήγησαν δεν θα είναι πλέον κατοικήσιμα.

Λόγω διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Λειανοκλαδίου – Λάρισας και των προβλημάτων που προκλήθηκαν στο δίκτυο εξαιτίας των πλημμυρών, σήμερα θα υπάρξουν τροποποιήσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr

Παράταση λόγω κακοκαιρίας της ηλεκτρονικής εγγραφής επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έως τις 12 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγγράφονται ηλεκτρονικά , μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών στη διεύθυνση : https://eregister.it.minedu.gov.gr .

Ευθύνες στο Λιμενικό για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη από μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» αποδίδει το πόρισμα της ΕΔΕ που παραδόθηκε στον υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Κατόπιν αυτού, ο υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καρατόμησε τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά και τον διοικητή του Α’ Λιμενικού Τμήματος, ενώ έστειλε 4 λιμενικούς στο Πειθαρχικό. Εν τω μεταξύ, παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Attica Group, Σπύρος Πασχάλης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πανό και συνθήματα για τον άδικο χαμό του Αντώνη Καριώτη στον Πειραιά, έκαναν χθες το βράδυ στο λιμάνι της Σούδας εκατοντάδες πολίτες και ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων της τραγωδίας. Δυνάμεις του λιμενικού βρίσκονταν στον καταπέλτη του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος της ΑΝΕΚ, ενώ κάποιες στιγμές δημιουργήθηκαν και εντάσεις.

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η πορεία των ρυθμίσεων του εξωδικαστικού συμβιβασμού τον Αύγουστο, καθώς αυξήθηκε περαιτέρω το ύψος των αρχικών οφειλών που ρυθμίστηκαν τον περασμένο μήνα «παρά το γεγονός ότι οι προθεσμίες για την αξιολόγηση της προτεινόμενης ρύθμισης από πλευράς οφειλέτη ήταν τον Αύγουστο σε αναστολή, βάσει του νόμου».

Νέα έξαρση του κορονοϊού. Από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου.

Ο άλλοτε κορυφαίος σύμβουλος για οικονομικά ζητήματα και στενός σύμμαχος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Πίτερ Ναβάρο, κρίθηκε ένοχος στη δίκη για παρακώλυση έρευνας και περιφρόνηση του Κογκρέσου, μετά την κατάθσεή του στη δίκη για την επίθεση στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Ο ιδιος , εξερχόμενος από το δικαστήριο εξέφρασε την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση και ενώ είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης από 30 ημέρες ως έναν χρόνο και πρόστιμο που να φθάνει και τα 200.000 δολάρια για τις δυο κατηγορίες.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την ήττα με σκορ 3-0 γνώρισε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου από την Ολλανδία στο Αϊντχόφεν στο πλαίσιο των προκριματικών για το EURO 2024. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Γαλλία- Ιρλανδία 2-0. Η βαθμολογία: Γαλλία 15, Ολλανδία, Ελλάδα 6, Ιρλανδία 3, Γιβραλτάρ μηδέν βαθμούς. Επόμενη αγωνιστική την Κυριακή με τις αναμετρήσεις: Ελλάδα- Γιβραλτάρ και Ιρλανδία- Ολλανδία

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική, από το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τμήματα 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα