back to top
24.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

24.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Συλλαλητήρια αύριο στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της 87ης ΔΕΘ

Διαβάστε επίσης

Υπό την βαριά σκιά των καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων, θα πραγματοποιηθούν από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τα συλλαλητήρια στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου και στο πάρκο ΧΑΝΘ, με την ευκαιρία της 87ης ΔΕΘ.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των συνδικάτων, “οι συγκεκριμένες διαδηλώσεις είναι κινητοποιήσεις της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι απαιτούν να νιώθουν ασφαλείς και διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο”.

Πρόσκληση στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών να στηρίξουν τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, ο κ. Παναγόπουλος, ζήτησε την ενίσχυση της νομοθεσίας για την προστασία των εργαζομένων κατά την διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων, καταγγέλλοντας ότι την πρώτη μέρα της κακοκαιρίας στην περιοχή του Βόλου και ενώ υπήρξε απαγόρευση μετακινήσεων από τις αστυνομικές αρχές, εργαζόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με εκβιαστικές συμπεριφορές εργοδοτών προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους.

Τα συνδικάτα, ζητούν την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση και την επαναφορά του αποκλειστικά ως ρύθμιση για την υιοθέτηση της Κοινοτικής Οδηγίας προστασίας της εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, χαρακτήρισε την υπό προώθηση ρύθμιση “ανεπιτυχή προσπάθεια υιοθέτησης της Κοινοτικής Οδηγίας”. με “απαράδεκτες ουρές” για εργασιακά και συνδικαλιστικά ζητήματα και επισήμανε την επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης της Επιθεώρησης Εργασίας και την μετατροπή της σε γενική γραμματεία του υπουργείου Εργασίας.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα