back to top
35.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

35.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Γ. Κατσαρός: Έτοιμο το υπουργείο Παιδείας για την υποδοχή των μαθητών

Διαβάστε επίσης

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία, με τους μαθητές να επιστρέφουν από το πρωί στα θρανία. Εξαίρεση, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, που χτυπήθηκε από την κακοκαιρία .Τα μαθήματα σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία, Λάρισα και Σποράδες θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Την ετοιμότητα του υπουργείου Παιδείας για την υποδοχή των μαθητών εξέφρασε,  μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του Αθήνα 984, ο Γιάννης Κατσαρός, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, που εστίασε στις δηλώσεις του στο δράμα της Θεσσαλίας.

«Είναι όλα έτοιμα.  Φροντίσαμε να υπάρχουν οι δάσκαλοι, να είναι έτοιμα τα βιβλία και όλο το απαραίτητο υλικό για τους μαθητές. Η προετοιμασία έχει γίνει όπως πρέπει. Καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια να υπερβούμε, ακόμα και να αντισταθμίσουμε τα προβλήματα που υπήρξαν στις υποδομές και τα οποία εμποδίζουν τη διεξαγωγή των μαθημάτων. Το δράμα της Θεσσαλίας δεν επέτρεψε να λειτουργήσουν τα εκεί σχολεία.»

Ο κ Κατσαρός, δεν παρέλειψε παράλληλα να υπενθυμίσει το αποτύπωμα και τα προβλήματα την εκπαιδευτική διαδικασία από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

«Να μην ξεχνάμε επίσης, τις ανοιχτές πληγές στην Εύβοια, στο χτυπημένο από τον Εγκέλαδο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, στην Ρόδο και στον Έβρο από το πέρασμα των καταστροφικών πυρκαγιών. Όπου υπήρχε πρόβλημα καταβάλλεται παντού τεράστια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ζημιές και να λειτουργήσουν τα σχολεία από την επόμενη εβδομάδα. Η καθυστέρηση οφείλεται στην  διαρκή προσπάθεια δασκάλων και διευθυντών  να ρυθμιστούν  και οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να ανοίξουν τις πόρτες τους στους μαθητές  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  από τις 18 Σεπτεμβρίου». 

Εξειδικεύοντας,  σε σχέση με τον σχεδιασμό για τη Θεσσαλία, προανήγγειλε τη λειτουργία των σχολείων  με ασφάλεια, από την ερχόμενη εβδομάδα. Το άνοιγμα των σχολείων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αποφασιστεί να γίνει  στις 18 Σεπτεμβρίου μετά από συνεννόηση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

«Τα σχολεία στη Θεσσαλία θα ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα. Στην μεγάλη τους πλειονότητα – εκτός από 10 μονάδες  που αντιμετωπίζουν  μεγαλύτερα προβλήματα κτιριακής υποδομής με ραγισμένες αυλές και βυθισμένες αίθουσες όπου  επιβάλλεται  ο επανέλεγχος της λειτουργίας του ηλεκτρικού ρεύματος και τίθεται  θέμα πρόσβασης-  θα ανοίξουν  κανονικά, ενώ στις 13 Σεπτεμβρίου θα συσκεφθούμε με τους τοπικούς σχολικούς φορείς» δήλωσε ο κ Κατσαρός.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω εμπλοκές στην έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις 18 Σεπτεμβρίου, εκτός ίσως από συγκεκριμένες περιπτώσεις οι οποίες χρήζουν ειδικής  μέριμνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα