back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Νέα άρση ασυλίας της Ρ. Δούρου για το Μάτι προτείνει η Επιτροπή Δεοντολογίας

Διαβάστε επίσης

Ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγήθηκε στην Ολομέλεια, την εκ νέου άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ρένας Δούρου ύστερα από μήνυση πολιτών για το Μάτι, λίγες ημέρες μετά την πρώτη άρση για την ίδια υπόθεση.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ζητήσει η ίδια την άρση της ασυλίας της, προκειμένου να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση η δικαστική διαδικασία.

Η Επιτροπή, στη σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε επίσης, ομόφωνα να προτείνει την άρση της ασυλίας και των βουλευτών Γιώργου Κοτρωνιά της ΝΔ μετά από μήνυση για υπεξαίρεση που αφορούσε την περίοδο που ήταν δήμαρχος Λαμιέων και του Δημήτρη Καλαματιανού του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από μήνυση για απιστία για υπόθεση που αφορά τον ΕΦΚΑ.

Πάντως, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Γεωργαντάς, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μίλησε για αλλαγή νοοτροπίας, καθώς -όπως είπε – οι μη άρσεις ασυλίας είναι πλέον είναι ελάχιστες και απολύτως αιτιολογημένες και μόνο στις περιπτώσεις που πρέπει να προστατεύεται ο βουλευτής για την πολιτική του δράση.

Δημήτρης Ράντος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα