back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Β. Αθανασοπούλου: Η Αθήνα διαθέτει πόρους και ο Δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης έχει κάνει έργο στον τομέα της καθαριότητας

Διαβάστε επίσης

Η Βασιλική (Βάλια) Αθανασοπούλου, με εικοσαετή προϋπηρεσία στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΔΕ είναι σε θέση να ξέρει από πρώτο χέρι μέσα από τις επαφές και τη συμμετοχή της σε διεθνή συνέδρια, τις αυτοδιοικητικές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη. Όπως και τις δυνατότητες αλλά και τις αρρυθμίες της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτή την εμπειρία θέλει να θέσει στην υπηρεσία των δημοτών της Αθήνας, διεκδικώντας την επανεκλογή της με τον συνδυασμό “Αθήνα Ψηλά” του Κώστα Μπακογιάννη, όπως είπε στη συζήτηση που έκανε στο ραδιόφωνο του Αθήνα 984 καλεσμένη της Σοφίας Μπερετάνου.

Ερωτηθείσα για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την εμπλοκή αρμοδιοτήτων με την Περιφέρεια, απαντά επικαλούμενη τις καλές πρακτικές που ακολουθούνται στις Σκανδιναβικές χώρες, με απολύτως διακριτό τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σχέση με το Κράτος.

«Στη Σκανδιναβία γενικότερα, το κράτος παραχωρεί πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διότι  είναι σαφές ότι χωρίς χρήματα δεν μπορεί να επιτευχθεί  κανένας στόχος. Ακόμα και αν μεταβιβαστούν αρμοδιότητες… Η Αθήνα διαθέτει πόρους και έχει να επιδείξει έργο στον τομέα στης καθαριότητας»

Όπως λέει, «περπατώντας στις γειτονιές της πρωτεύουσας, είναι ορατή η πρόοδος που συντελέστηκε. Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι έχουμε κατακτήσει την επιτυχία σε απόλυτο βαθμό,  αλλά έγιναν πολύ σημαντικά βήματα. Άλλωστε η καθαριότητα συνιστά πρώτιστη προτεραιότητα για την προσέλκυση τουρισμού και την ευχάριστη παραμονή των επισκεπτών στην Αθήνα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα