back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Diamond League: Στο Όρεγκον κλείνει η χρονιά του στίβου

Διαβάστε επίσης

Η διεθνής αγωνιστική περίοδος στον στίβο, ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τους τελικούς του Diamond League στο διάσημο στάδιο Hayward Field στο Γιουτζίν του Όρεγκον, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Εκεί όπου η Τζαμαϊκανή, Σερίκα Τζάκσον θα έχει ακόμη μια ευκαιρία να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα, που κρατά από το 1988, η θρυλική Αμερικανίδα, Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόϊνερ με 21 δευτερόλεπτα και 34 εκατοστά.

Έναν χρόνο και δύο μήνες μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022, ο διεθνής στίβος επιστρέφει στην «Tracktown USA», όπως είναι γνωστό στις ΗΠΑ το Γιουτζίν, μια μικρή πόλη στη δασική πολιτεία του Όρεγκον.

Τον Ιούλιο του 2022, η Τζάκσον θριάμβευσε στα 200 μέτρα, καλύπτοντας την απόσταση σε 21.45, πλησιάζοντας το ρεκόρ της αείμνηστης Γκρίφ Τζόϊνερ, όπως συνέβη και στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Βουδαπέστη στα τέλη Αυγούστου, όταν σημείωσε την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών (21,41) για να διατηρήσει τον τίτλο της, πριν τρέξει σε 21.48 την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

«Έρχεται αυτό το ρεκόρ, πλησιάζω», σχολίασε με νόημα η κορυφαία δρομέας ταχύτητας, ενώ εκτός της Τζάκσον, το Σαββατοκύριακο θ’ αγωνισθούν στο Γιουτζίν 27 παγκόσμιοι πρωταθλητές από την Βουδαπέστη στα 32 αγωνίσματα, που συγκεντρώνουν τους αθλητές οι οποίοι προκρίθηκαν στα πρώτα 13 μίτινγκ του Diamond League. Οι νικητές κάθε αγωνίσματος θα εισπράξουν από 30.000 δολάρια (περίπου 28.167 ευρώ).

Στα 100 μέτρα, η εντυπωσιακή Αμερικανίδα, Σα’Κάρι Ρίτσαρντσον, η νέα «βασίλισσα» στην «κούρσα της μίας ανάσας, μπορεί να ολοκληρώσει ιδανικά την πρώτη επιτυχημένη διεθνή σεζόν της καριέρας της, αλλά θα πρέπει να νικήσει την Τζαμαϊκανή, Ελέϊν Ερα Τόμπσον, που είναι και η βασική αντίπαλος της.

Παράλληλα, ο Αμερικανός, Νόα Λάϊλς, ο οποίος έφυγε από την Ουγγαρία με τρία χρυσά (100μ, 200μ, 4χ100μ.), ελπίζει να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του στα 100μ, ενώ τα παγκόσμια ρεκόρ ανδρών στο μίλι και στο άλμα επί κοντώ, «κινδυνεύουν» από τον Νορβηγό, Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν και τον Σουηδό, Αρμάντ Ντουπλάντις, αντίστοιχα.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα