back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Τρεις νεκροί και 2 αγνοούμενοι μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με  επίσημη ανακοίνωση, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, από το  Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας «ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.»

Νωρίτερα, πηγές του ΥΠΕΘΑ επιβεβαίωναν  ότι 4 Έλληνες στρατιωτικοί είναι νεκροί στη Λιβύη, μετά από τροχαίο! Υπάρχουν ακόμη 7 τραυματίες που μεταφέρονται στην Ελλάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ΓΕΕΘΑ με απογευματινή ανακοίνωσή του αναφέρει μόνο για τραυματίες. Είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία, στη συλλογή και επιβεβαίωση πληροφοριών, για την τύχη των μελών της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής, λόγω της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στη Λιβύη.

Επίσης ερωτήματα υπάρχουν πως έγινε το τροχαίο … Στην επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, εντύπωση προκαλεί η αναφορά για 2 αγνοούμενους, σε τροχαίο. Ίσως να βρίσκονται σε κάποιο Νοσοκομείο και δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν.

Αυτά όμως είναι εικασίες, διότι οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Κάποιοι από τους τραυματίες αναμένονται το πρωί να μεταφερθούν με C-130 στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας και από κει στο 401 Γ.Σ.Ν.Α.

Χρήστος Καπούτσης  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα