back to top
26.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

26.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Έρευνα για τις συνθήκες του πολύνεκρου τροχαίου στη Λιβύη – Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις

Διαβάστε επίσης

Τις συνθήκες του πολύνεκρου δυστυχήματος της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και 13 τραυματίστηκαν ερευνούν οι ελληνικές αρχές με τη συμμετοχή και της ΕΥΠ, κατόπιν σχετικών αιτημάτων των αρμόδιων υπουργείων.

Οι 13 τραυματίες μεταφέρθηκαν χθες με C-130 και νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, στο ΓΝΑ και στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

Τα μέλη της ελλληνικής αποστολής επέβαιναν σε λεωφορείο το οποίο συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα και τυλίχθηκε στις φλόγες. Μεταξύ των νεκρών 2 νοσηλεύτριες, ένας υπαξιωματικός και δύο διερμηνείς.

 

Τριήμερο πένθος κήρυξαν οι ένοπλες δυνάμεις ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν άμεση ενημέρωση τόσο για τις συνθήκες του τροχαίου όσο και τις πρώτες πληροφορίες που δόθηκαν και δεν έδιναν το μέγεθος της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τα όσα εχουν γίνει γνωστά, επελέγη η συγκεκριμένη διαδρομή καθώς ο κεντρικός δρόμος είχε υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες. Το λεωφορείο συνόδευαν οχήματα των λιβυκών δυνάμεων.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα