back to top
24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 20-09-2023

Διαβάστε επίσης

Η υψηλή πίεση γνωστή και ως υπέρταση, συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο, το έμφραγμα ή άλλες καρδιαγγειακές νόσοι.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής προδιάθεσης, της διατροφής, της έλλειψης φυσικής δραστηριότητας, του σωματικού βάρους, της κατανάλωσης αλκοόλ, του καπνίσματος και του στρες.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να διαχειριστεί με τρόπους όπως η αλλαγή του τρόπου ζωής (υγιεινή διατροφή, φυσική δραστηριότητα, διακοπή του καπνίσματος, περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ), φαρμακευτική αγωγή, και μείωση του στρες.

Η καλή υγεία των αγγείων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αυτό περιλαμβάνει τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους, την τήρηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, τη μείωση του αλκοόλ και την τακτική άσκηση.

Σύμφωνα με μελέτη, ο διαλογισμός συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη μείωση των επιπτώσεων του στρες στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Αφιερώνοντας μισή ώρα την ημέρα στον εαυτό μας είτε ακούγοντας μουσική, είτε πηγαίνοντας μια βόλτα ή στο γυμναστήριο και κάνοντας άσκηση ευεργετούμε την καρδιά μας.

Άλλα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να ρίξετε την πίεση είναι η κατανάλωση ψαριών και η λήψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, η λήψη προβιοτικών και φυτικών ινών για την ενίσχυση της υγείας του εντέρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα