back to top
19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ζ. Μακρή: Δεν έχει ληφθεί απόφαση για τα σχολεία στη Θεσσαλία

Διαβάστε επίσης

«Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στη Θεσσαλία», τόνισε η υφυπουργός παιδείας Ζέτα Μακρή, ενώ να μην ανοίξουν ούτε την ερχόμενη εβδομάδα εάν δεν εξασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια, ζητά η ΟΛΜΕ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Μακρή ξεκαθάρισε ότι «τα σχολεία θα ξεκινήσουν μόνο όταν θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η προσβασιμότητα, οι αίθουσες θα είναι καθαρές και στατικά επαρκείς». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι σαφώς πιο βελτιωμένα σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή». Σε κάθε περίπτωση πάντως αναμένεται ενημέρωση από τους δημάρχους που είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι, για τη στατική επάρκεια, τον καθαρισμό και την απολύμανση των σχολείων, καθώς και από το Υπουργείο Υγείας για το κατά πόσον είναι υγειονομικά ασφαλές να επανέλθουν στις τάξεις μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι ίσως εφαρμοστεί σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, σε πολύ λίγα σχολεία, εκεί όπου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα τα παιδιά να μετακινηθούν ή να φιλοξενηθούν σε αίθουσες γειτονικών σχολείων.

Από την πλευρά της πάντως η ΟΛΜΕ ζήτησε «να μην ανοίξουν τα σχολεία της Θεσσαλίας ούτε την ερχόμενη εβδομάδα εάν δεν εξασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια». Η ΟΛΜΕ άνοιξε και λογαριασμό αλληλεγγύης προκειμένου «να συνδράμουμε ως εκπαιδευτική κοινότητα ακόμα περισσότερο τους/τις συναδέλφους/ισσες και τους/τις μαθητές/τριές μας στις πληγείσες περιοχές».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα