back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για το μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση των συνεπειών του βρίσκονται Ελλάδα και Τουρκία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες αποτιμούν τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την περασμένη Τετάρτη στη Νέα Υόρκη.

“Ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να υπογραφούν, τα οποία δεν είναι διακοσμητικού χαρακτήρα” προσθέτουν. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι το πλαίσιο της Ελληνοτουρκικής επαναπροσέγγισης είναι καθορισμένο και έχει ένα συγκεκριμένο ορόσημο, το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στην ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Βloomberg, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την Ελλάδα πυλώνα ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

Αποχωρεί προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, μετά τις κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Ναντίν, δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι. Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ ο Μενέντεζ θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής «έως ότου επιλυθεί το θέμα». Στο μεταξύ, φωτογραφίες από τα αντικείμενα για τα οποία κατηγορείται ότι έλαβε ως «δώρα» ο Ρόμπερτ Μενέντεζ έδωσε στη δημοσιότητα η εισαγγελία των ΗΠΑ. Πρόκειται για ράβδους χρυσού, μετρητά και ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Ο γερουσιαστής και η σύζυγός του, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διάπραξη δωροδοκίας, απάτη και εκβίαση.

Στα άκρα η σύγκρουση Αχτσιόγλου-Κασσελάκη μία ημέρα πριν από τις επαναληπτικές εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Κασσελάκης για λόγους εσωκομματικής αντιπαράθεσης έχει φτάσει να επιτίθεται ακόμα και κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα», σχολιάζουν συνεργάτες της κυρίας Αχτσιόγλου, με αφορμή τις αιχμές που άφησε εναντίον της, φωτογραφίζοντάς την ως δημιουργό του νόμου Κατρούγκαλου.

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από τη Δευτέρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές. Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται νέα διυπουργική σύσκεψη προκειμένου να εκτιμηθούν τα επικαιροποιημένα μετεωρολογικά δεδομένα.

Από τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας θα ξεκινήσουν σταδιακά οι πληρωμές στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο. Τις επόμενες ημέρες ενεργοποιείται ειδική πλατφόρμα για το επίδομα στέγασης για όσους δεν μπορούν λόγω των ζημιών να διαμείνουν στις οικείες τους.

Σε 41 ανέρχονται τα νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και σε 91 τα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού, στην περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Επίσης, ανακοινώθηκαν τρία κρούσματα λεπτοσπείρωσης. Ακατάλληλο παραμένει το νερό σε 15 χωριά σε Βόλο, Τρίκαλα και Λάρισα.

Το βραβείο του κορυφαίου αθλητή Ευρώπης διεκδικεί και φέτος ο Μίλτος Τεντόγλου, έχοντας κατακτήσει μέσα στη χρονιά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Βουδαπέστης και στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης. Όσοι θέλουν μπορούν να ψηφίσουν στα Social media της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έως τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα