back to top
27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη απόψε στους κατοίκους της Αττικής καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους σήμερα καθώς υπάρχει πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων και ισχυρών καταιγίδων. Χθες μηνύματα έλαβαν οι κάτοικοι Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης.

Σε ετοιμότητα κάτοικοι και Αρχές στις πληγείσες περιοχές. Λόγω των δυσμενών προβλέψεων έχει γίνει σχεδιασμός για συντονισμένη απομάκρυνση κατοίκων τόσο από το χωριό Κόμμα Φθιώτιδας και ιδιαίτερα από τα σπίτια που βρίσκονται πολύ κοντά στο Σπερχειό, όσο και από την κοινότητα Παλαμά Καρδίτσας.

Προβλήματα στην περιοχή των Καλαβρύτων που πλήττεται από ισχυρή βροχόπτωση, ενώ με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πάτρα, καθώς σε ποτάμια έχουν μετατραπεί κεντρικοί δρόμοι. Μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα, συνεχίζεται η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, στο ρεύμα προς Αθήνα, το οποίο παραμένει κλειστό από χθες το απόγευμα, λόγω κατολισθήσεων από καμμένες περιοχές.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, έως και το μεσημέρι της Πέμπτης.

Έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών απηύθυνε από τη Λαμία όπου προήδρευσε σύσκεψης ο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης στις πληγείσες περιοχές. Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με μέλη του ΣΕΒ και συζήτησαν τη δυνατότητα του ιδιωτικού τομέα να συνεισφέρει οργανωμένα στην αποκατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων που έχουν υποστεί φθορές, και αφετέρου να συμβάλλουν στο ταμείο της κρατικής αρωγής μέσω του οποίου χρηματοδοτείται η αποκατάσταση κατεστραμμένων σπιτιών στη Θεσσαλία.

Κατατέθηκε απόψε η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης με τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Κώστας Σκρέκας. Οι προμηθευτές έχουν χρονικό περιθώριο να προχωρήσουν σε μείωση τιμών τουλάχιστον κατά 5% και για διάστημα 6 μηνών, ενώ τα σούπερ μάρκετ έχουν υποχρέωση να κοινοποιούν στο υπουργείο Ανάπτυξης τις τιμές λιανικής στα βασικά φρούτα και λαχανικά.

Η ακρίβεια με ποσοστό 30% είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, με θέμα «Τάσεις της κοινωνίας των πολιτών για την Κλιματική Κρίση στην Ελλάδα και τον Κόσμο». Ακολουθεί η οικονομία με 21% και η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος με 9%.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ μεταφέρθηκαν για να ελεγχθούν 5 τυφέκια, μεταξύ των οποίων ένα Μ1, ένα πολυβόλο, και ένα αεροβόλο, καθώς και 3 χειροβομβίδες και 500 φυσίγγια, που εντοπίστηκαν σε αποθήκη στη Νεοφύτου Δούκα, στο Κολωνάκι. Το υλικό εκτιμάται ότι είναι παλιό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ανήκει σε συλλέκτη.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν σήμερα να συνεχιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής περίθαλψης και άλλων έκτακτων αναγκών.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Νέα επίθεση κατά του προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για το θέμα του επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. «Αν νομίζεις ότι θα παραμείνει ο Μάνταλος να ορίζει τους διαιτητές, είσαι επίσης βαθιά νυχτωμένος και γελασμένος» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μακροσκελή επιστολή του προέδρου της Σουπερλίγκας και του Ολυμπιακού.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα