back to top
32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Β. Βαρθακογιάννης: Μόνο στην πόλη του Βόλου είχαμε 420 κλήσεις για άντληση υδάτων και έγιναν 153 μεταφορές πολιτών

Διαβάστε επίσης

Δύσκολες στιγμές για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών βιώνουν οι κάτοικοι του Βόλου μετά το χτύπημα της νέας σφοδρής κακοκαιρίας Elias.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης περιέγραψε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη τη χαοτική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

«Χθες, εκδηλώθηκαν σοβαρά προβλήματα σε όλη τη Μαγνησία, κυρίως στην πόλη του Βόλου. Πολλά ρέματα ξεπέρασαν τη δυνατότητά τους να παροχετεύσουν το νερό και υπερχείλισαν. Σε κάποιες περιπτώσεις, εντός της πόλης το νερό ξεπέρασε τα 40 εκατοστά ενώ και άλλες περιοχές πλησίον του Βόλου που βρίσκονται στην παράκτια περιοχή του λιμανιού, όπως η Αγριά τα Αϊβαλιώτικα, οι νέες Παγασές όπου υπήρξαν σοβαρά προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλία ενισχύθηκαν με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των έντονων πλημμυρικών φαινομένων ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και μέχρι αργά το βράδυ πολλές κλήσεις για βοήθεια.

«Στην περιοχή του Βόλου δεχτήκαμε 420 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις. Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος ενισχύθηκαν χθες από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να εκδηλώνονται τα φαινόμενα με την παρουσία ομάδων για διασώσεις από ορμητικά νερά. Στον Βόλο, 153 συνάνθρωποί μας χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία ενώ και σε άλλες περιπτώσεις στη Θεσσαλία, πραγματοποιήθηκαν μεταφορές και συγκεκριμένα 19 άτομα από το Αχίλλειο, 60 άτομα από το Αρμένιο καθώς και από άλλες περιοχές», τόνισε.

Πάντως, όπως σημείωσε, από 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης, τα έντονα καιρικά φαινόμενα παρουσιάζουν τάσεις εξασθένησης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα