back to top
28.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

28.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Βουλή: Εγκρίθηκε η νέα σύνθεση της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ

Διαβάστε επίσης

Ψήφο εμπιστοσύνης στα νέα μέλη του ΕΣΡ και της ΑΔΑΕ έδωσε η κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς «πέρασε» από την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων η νέα σύνθεση των ανεξάρτητων αρχών.

Σύμφωνα με την απόφαση ο κ. Γιώργος Μπακάλης τοποθετείται αντιπρόεδρος της AΔΑΕ, ο κ. Αθανάσιος Παλιάτσος αναπληρωτής αντιπρόεδρος οι κ.κ. Κωνσταντίνος Οικονόμου και Δημοσθένης Ασημακόπουλος τακτικά μέλη και αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Σταύρος Κωστόπουλος, Νικόλαος Μυριδάκης και Χαράλαμπος Τσιλιώτης. Τα νέα μέλη θα αντικαταστήσουν πρόσωπα των οποίων η θητεία έχει λήξει.

Υπέρ της σχετικής εισήγησης ψήφισαν 16 βουλευτές από την ΝΔ και την Ελληνική Λύση, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νίκη, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ζήτησαν την αναβολή της συνεδρίασης υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει την εσπευσμένη αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ, ενόψει κρίσιμης συνεδρίασης της Ολομέλειας της ανεξάρτητης αρχής που αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ο Κωνσταντίνος Τασούλας εξήγησε πως η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ συνεκλήθη μετά την εκκίνηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την αντικατάσταση των μελών της αρχής και πως θα έπρεπε να αντικασταθούν τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών των οποίων η θητεία είχε λήξει.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα