back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης: «Είναι απαράδεκτο να υπάρχει αλά καρτ μεταχείριση των καταδικασμένων ναζί

Διαβάστε επίσης

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη», Κώστας Ζαχαριάδης, μίλησε για το όραμά του για την πόλη, για τις παθογένειες που εντοπίζει, για τις παρεμβάσεις και τα έργα που μπορούν να γίνουν αλλά και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, που -όπως είπε- απειλούν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν κατεβαίνει για να χάσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητάς του τις επόμενες ημέρες και από άλλες- δυνάμεις- πέραν του ΣΥΡΙΖΑ- ώστε να διευρύνει τη βάση του.

«Θέλω η ”Ανοιχτή Πόλη” να γίνει πλειοψηφία στον δήμο της Αθήνας και θα μείνω να παλέψω γι αυτό, δεν ήρθα για να κάνω προεκλογική καμπάνια μερικών μηνών. Ζω 38 χρόνια στην Αθήνα, την γνωρίζω καλά και θα την υπηρετήσω. Θεωρώ τον δήμο Αθηναίων κεντρική πολιτική σκηνή και όχι β’ κατηγορία . Για εμένα , η θέση του δημάρχου Αθηναίων είναι πολύ πιο σημαντική από αυτή ενός υφυπουργού της κυβέρνησης που αλλάζει σε κάποιους μήνες. Στόχος μου είναι να συμβάλω να γυρίσει σελίδα η πόλη», ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Θέλω στον δεύτερο γύρο να συναντηθούμε πολιτικά, κοινωνικά, αυτοδιοικητικά με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της πόλης», σχολίασε.

Περιγράφοντας την πολιτική που θέλει να υλοποιήσει, σε ενδεχόμενο εκλογής του, διαβεβαίωσε ότι η διοίκησή του θα είναι πιο αποτελεσματική από την υπάρχουσα με όραμα και σχέδιο για όλες τις γειτονιές καθώς και ότι οι μεγάλες αλλαγές και τομές στην πόλη θα γίνουν με διάλογο με τις άλλες παρατάξεις και με τους δημότες.

«Εφόσον εκλεγώ δεσμεύομαι να συνεργαστώ και με την Περιφερειακή αρχή που θα προκύψει αλλά και με την κυβέρνηση στο όνομα των συμφερόντων των δημοτών της Αθήνας. Θέλω να είμαι η φωνή των κατοίκων της πόλης μας».

Μεταξύ άλλων, έθεσε πολύ ψηλά στην ατζέντα του το θέμα της ασφάλειας στην πόλη, της καθαριότητας, του πρασίνου, καθώς και μια σειρά έργων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων, επισημαίνοντας την ανάγκη περιορισμού της πολυδιάσπασης αρμοδιοτήτων ώστε να καταστεί αποτελεσματικότερη η προώθηση των παρεμβάσεων που απαιτούνται για την Αθήνα.

«Δεν με ενδιαφέρει να συνδεθεί το όνομά μου με κάτι εμβληματικό αλλά με την επίλυση των ζητημάτων της καθημερινότητας», ξεκαθάρισε, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του Κώστα Μπακογιάννη: « Η πόλη χρειάζεται 200 σύγχρονες παιδικές χαρές και όχι μόνο 40 λες και είμαι στο Καρπενήσι».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Μπακογιάννης την πάτησε με τον Μεγάλο Περίπατο και ταλαιπωρεί τους πάντες. Το να μεγαλώνεις τα πεζοδρόμια και να βάζεις 80 πλατάνια δεν είναι ανάπλαση στο κέντρο της πόλης. Χρειάζεται μελέτη για να μην δημιουργήσουμε και άλλα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα. Η Αθήνα πρέπει να έχει λιγότερα αυτοκίνητα, περισσότερους πεζούς, ποδηλατοδρόμους , περισσότερη βιώσιμη κινητικότητα για τα ΑΜΕΑ, χώρους πάρκινγκ και σύγχρονα σχολικά κτήρια με ανοιχτά προαύλια».

Σχετικά με το κομμάτι της βραχυχρόνιας μίσθωσης τόνισε ότι η πόλη χρειάζεται κανόνες, η απουσία των οποίων επιβαρύνει πάντα τους πιο αδύναμους οικονομικά και ευνοεί την ασυδοσία.

Ω προς την υποψηφιότητα του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων, επανέλαβε ότι : «Είναι απαράδεκτο να υπάρχει αλά καρτ μεταχείριση των καταδικασμένων ναζί. Δεν τους επιτρέπεται -και ορθώς- να κατέβουν στις εθνικές εκλογές αλλά μπορούν και κατεβαίνουν στις αυτοδιοικητικές. Αυτό δεν δημιουργεί κράτος με θεσμική συνέχεια, κράτος δικαίου. Η θέση των καταδικασμένων εγκληματιών ναζί είναι στη φυλακή και όχι στη Βουλή ή στο δημοτικό συμβούλιο και πρέπει να υπάρχουν μέτρα θεσμικής προστασίας της δημοκρατίας. Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες πολιτικής ασφυξίας και ηθικής απαξίας απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα