back to top
27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πόλο: Πικρή ήττα στο φινάλε η Βουλιαγμένη

Διαβάστε επίσης

Παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε, η Βουλιαγμένη δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη στη 2η αγωνιστική του Δ΄ ομίλου στο Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών, καθώς ηττήθηκε 12-11 από την πανίσχυρη Μπαρτσελονέτα, στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη.

Η ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς προηγήθηκε 7-4 στο ημίχρονο, αλλά οι πρωταθλητές Ισπανίας επέστρεψαν και πήραν τελικά τη νίκη, χάρη σε γκολ του Πάουλ 46΄΄ πριν τη λήξη.

Ο ΝΟΒ γνώρισε τη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον η προσπάθεια για πρόκριση στους «8» δυσκολεύει αρκετά.

Απέναντι στην ομάδα που ίσως έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη (και σίγουρα τον καλύτερο τερματοφύλακα του κόσμου), η Βουλιαγμένη έκανε ένα σχεδόν τέλειο επιθετικά παιχνίδι στην πρώτη περίοδο.

Οχι απλά κατάφερε να ανταπεξέλθει χωρίς λάθη στο ασφυκτικό πρέσινγκ των Καταλανών, αλλά βρήκε και μεγάλα σουτ από την περιφέρεια, φτάνοντας να προηγείται 5-3 στην πρώτη ανάπαυλα και 6-3 λίγο αργότερα, με πέναλτι που κέρδισε ο νεαρός Σπάχιτς και αξιοποίησε ο Παπασηφάκης.

Η εικόνα αυτή προφανώς δεν μπορούσε να συνεχιστεί, αλλά ο ΝΟΒ φρόντισε μέσω της άμυνάς του να διατηρήσει το προβάδισμα και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος 7-4, χάρη σε γκολ του Ούμποβιτς (με διπλή προσπάθεια) σε παίκτη παραπάνω.

Ο,τι «έχτισαν» οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο, «γκρεμίστηκε» μέσα σε τέσσερα λεπτά στην τρίτη περίοδο. Μεταμορφωμένη και σαφώς πιο συγκεντρωμένη, η Μπαρτσελονέτα πέτυχε τέσσερα αναπάντητα γκολ και πέρασε μπροστά 8-7 με εξαιρετικό τέρμα του Ταούλ από τα 2μ., αναγκάζοντας τον Βουγιασίνοβιτς να καλέσει τάιμ-άουτ.

Οι οδηγίες του Σέρβου τεχνικού έπιασαν τόπο, καθώς η Βουλιαγμένη αντέδρασε και προσπέρασε ξανά (9-8), με γκολ των Χαλυβόπουλου και Καλογερόπουλου σε επθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα, την ώρα που οι πρωταθλητές Ισπανίας «χαράμισαν» με λάθη δύο κερδισμένες αποβολές.

Το τελευταίο οκτάλεπτο εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν γκολ-γκολ. Ο εκπλητικός Μπερνάτ Σαναούχα, με το έκτο προσωπικό του τέρμα, έδωσε προβάδισμα 11-10 στην Μπαρτσελονέτα, αλλά ο ΝΟΒ απάντησε με πολύ ωραία παιγμένο παραπάνω και γκολ του Ούμποβιτς από κοντά, δύο λεπτά πριν τη λήξη.

Αφού χάθηκε από μία επίθεση εκατέρωθεν, ο Πάουλ με σουτ από την περιφέρεια στα 46 δευτερόλεπτα «έγραψε» το 11-12, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ.

Ο Ούμποβιτς κέρδισε την αποβολή, αλλά ο πολύπειρος Φελίπε Περόνε έκλεψε την μπάλα και οι γηπεδούχοι δεν είχαν καν την ευκαιρία να στείλουν το ματς στα πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-1, 2-4, 2-4

Διαιτητές: Ομε (Γερμανία), Ντερβιέ (Γαλλία)

Οι συνθέσεις:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 2, Σπάχιτς, Καλογερόπουλος 2, Αλμύρας, Ούμποβιτς 3, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 1, Καστρινάκης, Καπότσης 1, Κουρούβανης, Χατζής, Ανδρεάδης

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Ελβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα 1, Σαναούχα 6, Τ. Περόνε, Ντε Τόρο 1, Λαρούμπε, Ζόβιτς, Πάουλ 1, Ταούλ 2, Φ. Περόνε, Μπιέλ 1, Μπούστος, Πόρτερ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα