back to top
30.3 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

30.3 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Την Τετάρτη στις 21:15 στην ΕΡΤ το ντιμπέιτ Μπακογιάννη – Δούκα

Διαβάστε επίσης

Αυρίο Τετάρτη στις 21:15 θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ μεταξύ των των δύο υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα, ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΡΤ, οι όροι θα συμφωνηθούν αύριο κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δύο υποψηφίων.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, στις 21:15, η ΕΡΤ θα μεταδώσει το debate μεταξύ των δύο υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα, οι οποίοι πέρασαν στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η τηλεμαχία, οι όροι της οποίας θα συμφωνηθούν αύριο, Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 το πρωί, με τους εκπροσώπους των δύο υποψηφίων, θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και θα μεταδοθεί από το 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, το ΕΡΤNEWS, και από την ΕΡΤ1».

Νωρίτερα με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Κώστας Μπακογιλαννης ζήτησε οι κανόνες να μην είναι ασφυκτικοί όπως στις εθνικές εκλογές. «Είμαστε, άλλωστε, δύο μόνο και στην αυτοδιοίκηση έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε ακόμα και διαφωνώντας», έγραψε μεταξύ άλλων.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο κ. Μπακογιάννης με ανάρτηση του στο Χ:

«Με επιστολή μου ζήτησα από τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Κωνσταντίνο Ζούλα την οργάνωση debate με τον κ. Δούκα ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής στο Δήμο Αθηναίων. Ζήτησα οι κανόνες να μην είναι ασφυκτικοί όπως στις εθνικές εκλογές. Είμαστε άλλωστε μόνο δυο και στην αυτοδιοίκηση έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε ακόμα και διαφωνώντας».

Από την πλευρά του ο κ. Δούκας απεδέχθει την πρόσκληση επισημαίνοντας «χαίρομαι που ο κ. Μπακογιάννης αποδέχθηκε, έστω και με καθυστέρηση ενός γύρου, την πρότασή μου για ντιμπέιτ. Θα τα πούμε εκεί».

«Αθήνα Ψηλά» Ο Χ. Δούκας «ξεκίνησε» το debate με ένα μεγάλο ψέμα

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά», με αφορμή την ανάρτηση του υποψηφίου δημάρχου Χάρη Δούκα στην οποία ισχυρίζεται ότι ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αποδέχτηκε με «καθυστέρηση ενός γύρου» τη διεξαγωγή debate, υπενθυμίζει: Στις 31 Αυγούστου ο κ. Μπακογιάννης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Κωνσταντίνο Ζούλα είχε δηλώσει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό debate με τους υποψήφιους επικεφαλής των παρατάξεων για τον Δήμο της Αθήνας, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Πηγές προσκείμενες στον Χάρη Δούκα πάντως, σχολιάζοντας την αντίδραση του συνδυασμού Μπακογιάννη, σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι «Για όλα τα μικρά και μεγάλα ψέματα, θα απαντήσουμε στο debate την Τετάρτη το βράδυ».

«Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. Δούκας ήταν ο πρώτος που πρότεινε τη διεξαγωγή debate και ο μόνος που συνέχιζε να ασκεί πίεση στη Δημόσια Τηλεόραση προκειμένου να πραγματοποιηθεί. Υπενθυμίζουμε ότι στις 27 Σεπτεμβρίου ο κ. Δούκας είχε αποστείλει εκ νέου ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Ζούλα και την ΕΡΤ στην οποία ξεκαθάριζε ότι θα συμμετείχε σε οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση ανταλλαγής απόψεων και ζητούσε επιτακτικά από την ΕΡΤ να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία το συντομότερο δυνατό. Σε αυτό το αίτημα ο κ. Μπακογιάννης δεν τοποθετήθηκε ποτέ. Για όλα τα μικρά και μεγάλα ψέματα, θα απαντήσουμε στο debate την Τετάρτη το βράδυ».

Σημειώνεται αύριο, 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το τετ α τετ του Χάρη Δούκα με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη.

Γιώργος Μανουσακάκης, Μάγδα Μπουλούκου, ΕΡΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα