back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ομαλά εξελίσσεται η επαναληπτική, εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη 6 περιφερειαρχών και 84ων δημάρχων σε όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και οι δήμοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος άσκησε νωρίτερα το εκλογικό του δικαίωμα. “Ψηφίζουμε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για το αύριο. Θα ήθελα να προτρέψω όλους πριν από τη βόλτα τους να περάσουν από τις κάλπες. Η Αθήνα είναι όλων” τόνισε.

“Την περασμένη Κυριακή , οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι άνοιξαν τον δρόμο για την μεγάλη αλλαγή στην πόλη μας. Σήμερα ολοκληρώνουμε το άλμα για την Αθήνα του αύριο” τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος κάλεσε τους Αθηναίους να προσέλθουν στις κάλπες.

Οι εκλογές διεξάγονται στα ίδια εκλογικά τμήματα, με την προηγούμενη Κυριακή ενώ δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Στα εκλογικά κέντρα του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται και πάλι εργαζόμενοι του δήμου προκειμένου να διευκολύνουν ψηφοφόρους με ειδικές ανάγκες.

Επικίνδυνη κλιμάκωση λαμβάνει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, καθώς ένας πύραυλος εκτοξεύτηκε νωρίτερα από το εσωτερικό του Λιβάνου σε ένα χωριό στα σύνορα με το Ισραήλ προκαλώντας τουλάχιστον τέσσερις απώλειες, όπως μετέδωσε το Reuters. Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε αμέσως αυτές τις πληροφορίες, λέγοντας μόνο ότι χτυπούσε στον Λίβανο μετά από μια αναφερόμενη επίθεση στο χωριό Στούλα.

Νέα διορία στους κατοίκους της πόλης της Γάζας και της βόρειας Γάζας, προκειμένου να απομακρυνθούν προς τον νότο, έδωσε το Ισραήλ. Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων απεικονίζεται ένας διάδρομος όπου δεν θα πραγματοποιηθούν επιθέσεις από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι (ώρα Ισραήλ και Ελλάδος).

Στο μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν στους Αμερικανούς, που βρίσκονται στο Ισραήλ, και στους άμεσους συγγενείς τους τη δυνατότητα να αναχωρήσουν αύριο, Δευτέρα, δια θαλάσσης από τη Χάιφα για την Κύπρο, δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Ο υπουργός Επικοινωνίας του Ισραήλ ζήτησε από το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει πρότασή του να κλείσει το τοπικό γραφείο του Αλ Τζαζίρα και κατηγόρησε το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ ότι παρακινεί τον κόσμο να υποστηρίξει τη Χαμάς, καθώς και ότι εκθέτει ισραηλινούς στρατιώτες σε επιθέσεις από τη Γάζα.

Βουλευτικές εκλογές σήμερα στην Πολωνία, με το κυβερνών εθνικιστικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) να διεκδικεί μία τρίτη κυβερνητική θητεία. Οι δημοσκοπήσεις φέρουν στη δεύτερη θέση τον αντιπολιτευόμενο φιλελεύθερο Συνασπισμό Πολιτών με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 10 το βράδυ, ώρα Ελλάδας.

Τον τραυματισμό τουλάχιστον 50 ανθρώπων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε περιφερειακό νοσοκομείο της Χεράτ, προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε νωρίς το πρωί το δυτικό Αφγανιστάν.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα