back to top
36 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

36 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ Βίτσας, Σκουρλέτης και Φίλης με απόφαση Κασσελάκη – Οι πρώτες αντιδράσεις

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την χθεσιβραδινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη ότι οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης “που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Με ανάρτησή του στα social media αργά το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του κόμματος υπογραμμίζει ότι οι κύριοι Φίλης, Σκουρλέτης και Βίτσας “που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ” – «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ», αναφέρει ο Στ. Κασσελάκης.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

 

Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή.
Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.

Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους. Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ.

Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη.

Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση:
Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Σκληρή γλώσσα κατά του Στέφανου Κασσελάκη χρησιμοποίησε – μιλώντας στο OPEN- ο Νίκος Φίλης, λέοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτά που υποστηρίζει δεν είναι Αριστερά, αλλά Μητσοτάκης». Μάλιστα κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πως «είναι σε αποστολή διάλυσης του κίμματος από εξωπολιτικούς παράγοντες».
Όσον αφορά τη διαγραφή του, τόνισε πως θα πρέπει να αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα. «Την ιδιότητά μου αυτή δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο κ. Κασσελάκης, αλλοίμονο. Υπάρχουν διαδικασίες, καταστατικό. (…) Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα προκαλούν έναν περαιτέρω εκφυλισμό και μια γελοιοποίηση του κόμματος. Ακούω από πολύ κόσμο “ντρέπομαι να πω τι γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ”. Ένα κόμμα που προσέφερε και μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία οδηγείται σε διάλυση. Είναι λυπηρό ότι αυτό το ρόλο ανέλαβε ο κ. Κασσελάκης, ένα πρόσωπο άγνωστο στο κοινό και μόλις ένα μήνα μέλος στο κόμμα. Θα έπρεπε να σέβεται το καταστατικό γιατί δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος, βγήκε με ένα συνέδριο που είχε αποφάσεις και με αυτές πορευόμαστε. Και με ένα καταστατικό που διαμορφώνει όρους λειτουργίας».

«Μην δίνετε σημασία,δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…», ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Βίτσα, μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

«Λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από απαξίωση και γελοιοποίηση» δήλωσε στο Kontra ο Πάνος Σκουρλέτης αμέσως μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του. «Οι διαδικασίες είναι προβλεπόμενες στο Καταστατικό. Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία πρόταση προς την επιτροπή δεοντολογίας, που έχει δικαίωμα ο πρόεδρος να κάνει» πρόσθεσε.

Από την άλλη πλευρά, ο Παύλος Πολάκης, αναφέρει σε ανάρτησή του:
“Προχωράμε πρόεδρε.
ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ (ΞΑΝΑ) ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!”

 

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για την ανάκληση των “διαγραφών”
Την  άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με σκοπό την ανάκληση των “διαγραφών”, ζητά η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρώντας στην ανάρτηση του  Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη με την οποία “έθεσε εκτός κόμματος τρία κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”.
“Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς το ποσοστό το οποίο έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές, του δίνει την δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού.
Τέτοιου είδους πρακτικές είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες, καθώς δημιουργούν ένα status quo, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπαζόταν ιστορικά αλλά και αγωνιζόταν κοινωνικά”, αναφέρει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Απόστολος Χονδρόπουλος, Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα