back to top
30.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

30.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Ιστιοπλοΐα: Η απάντηση της ΕΙΟ στον Καγιαλή

Διαβάστε επίσης

Η Ελληνική ομοσπονδία πήρε θέση στις χθεσινές καταγγελίες του Παύλου Καγιαλή για την απόφαση να μην γίνει αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των 49er λόγω έλλειψης πόρων.

Η ομοσπονδία, δημοσίευσε δύο επιστολές, όπου εξηγεί στη μία τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να μην γίνει αποστολή στην διοργάνωση της Πορτογαλίας, ενώ σε δεύτερη επιστολή, σημειώνει προς τους αθλητές ότι αντ’ αυτού, θα χρηματοδοτηθούν κανονικά από την ομοσπονδία (Μαγιόρκα και Ιέρ όπου είναι η τελευταία ευκαιρία για πρόκριση), θέλωντας να αναδείξουν πως η ομοσπονδία δεν κόβει τον δρόμο στους αθλητές να διεκδικήσουν την πρόκριση, αλλά θα τους δώσει την δυνατότητα να το κάνουν στους δύο κορυφαίους ιστιοπλοϊκούς αγώνες πριν το Παρίσι.

Αναφέρουν δε, πως ο Καγιαλής «ξέχασε» να δημοσιοποιήσει όλη την επιστολή που είχε λάβει και ενημερωθεί, σημειώνοντας πως κρίθηκε από την τεχνική επιτροπή πως στο Ιέρ θα έχουν καλύτερες προϋποθέσεις να διεκδικήσουν την πρόκριση στο Παρίσι.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας
«Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής με χθεσινή του ανάρτηση ισχυρίστηκε ότι η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δεν του καλύπτει τα έξοδα για να λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 49er της Πορτογαλίας που αποτελεί και κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι μόλις για μία θέση.

Η ΕΙΟ δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή που είχε στείλει στην ΕΟΕ και ζητούσε την οικονομική υποστήριξη για τους αθλητές που θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε αυτή τη λίστα το πρώτο προτεινόμενο σκάφος είναι αυτό των 49er με τους Παύλο Καγιαλή και Ιωάννη Ορφανό με το ποσό των 20.000 ευρώ!

Επίσης, η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία γνωστοποιεί την απάντηση που έστειλε στους Παύλο Καγιαλή – Ιωάννη Ορφανό και τους εξηγεί ότι το ποσό των 10.000 ευρώ που ενέκρινε η ΕΟΕ μπορούν να το διαθέσουν όπως εκείνοι πιστεύουν καλύτερα. Προφανώς, ο Π. Καγιαλής ξέχασε να δημοσιοποιήσει ολόκληρη την επιστολή, όπως όφειλε.

Οι έμπειροι τεχνικοί σύμβουλοι της ΕΙΟ, μάλιστα, συμβούλευσαν τους δύο αθλητές μας, επειδή τα μέχρι τώρα αποτελέσματά τους είναι απογοητευτικά, να επιλέξουν την όσο πιο δυνατή προετοιμασία και να τα δώσουν όλα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην τελευταία ευκαιρία στο Ιέρ που οι θέσεις είναι 3 και θα είναι πολύ λιγότεροι οι βασικοί αντίπαλοί τους.

Να τονιστεί ότι η ΕΙΟ θα καλύψει οικονομικά τους αγώνες που έχει προγραμματίσει αποστολή για τα 49er, δηλαδή την φημισμένη διοργάνωση της «Πριγκίπισσα Σοφίας» και την τελευταία ευκαιρία πρόκρισης που είναι στο Ιέρ. Αυτό το ποσό ξεπερνά τις 15.000 ευρώ και είναι έξτρα από το κονδύλι των 10.000 ευρώ που έχει εγκρίνει η ΕΟΕ».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα