back to top
15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Μέσα στην εβδομάδα τα μέτρα στήριξης καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας – Τρεις άξονες για την ακρίβεια

Διαβάστε επίσης

Στις 11 αύριο το πρωί θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών,  και στις κυβερνητικές παρεμβάσεις με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης, ενώ επανέλαβε ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την στήριξη των καταναλωτών που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια.

Όσον αφορά τους τρεις άξονες κυβερνητικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πάνω από 233 κωδικοί προϊόντων με εκπτώσεις που ξεκινούν από 5% και φτάνουν ως το 23% έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα για τη μόνιμη μείωση τιμής.

Παράλληλα επισήμανε τις παρεμβάσεις για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών, όπως είναι οι αυξήσεις στους μισθούς του Δημόσιου Τομέα κατά 10,5% και η αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά.
Προανήγγειλε επίσης συνέχιση με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς των ελέγχων σε όλη την Ελλάδα και τόνισε ότι “δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάζει την νομοθεσία, ειδικά εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς, εισαγόμενης ακρίβειας”.

Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την προσεχή Τετάρτη, στις 11 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητας τους και λοιπές διατάξεις».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα