back to top
17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνελήφθησαν μέλη του Ρουβίκωνα για επίθεση σε κατάστημα στη Ν. Ιωνία

Διαβάστε επίσης

Στη σύλληψη 4 μελών του Ρουβίκωνα μεταξύ των οποίων και ηγετικό στέλεχος της ομάδας, προχώρησε η Αστυνομία.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι το Σάββατο (28/10) μαζί με άλλα άτομα προκάλεσαν ζημιές σε κατάστημα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας λίγη ώρα πριν το επεισόδιο με τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Αστυνομία το απόγευμα της 28-10-2023, ομάδα περίπου 15 ατόμων, αφού στάθμευσαν δίκυκλα οχήματα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζή στο κατάστημα όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προκάλεσαν φθορές με τα χέρια τους και με πτυσσόμενο γκλοπ που έφερε άτομο της ομάδας, ενώ τραυματίστηκαν και 2 άτομα που παρευρίσκονταν στο χώρο.

Από αστυνομικές δυνάμεις διενεργήθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους οι οποίες δέχθηκαν επίθεση από άτομα κοντά στο χώρο που διεξαγόταν η αντιφασιστική συναυλία στο Νέα Ηράκλειο. Κατά το επεισόδιο τραυματίστηκε η 16χρονη.

Από την επακόλουθη αστυνομική έρευνα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε η συμμετοχή των κατηγορούμενων στην επίθεση στο κατάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 δίκυκλες μοτοσικλέτες, καθώς και καπέλο τύπου τζόκεϊ ενώ χθες Κυριακή συνελήφθησαν τα 4 άτομα που ταυτοποιήθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα