back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης… SOLO στον Αθήνα 9.84!

Διαβάστε επίσης

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος αυτοσχεδιάζει στο μικρόφωνο του Αθήνα 9.84!

Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

Αυτή την Κυριακή 5 Νοεμβρίου καλεσμένος  στην εκπομπή SOLO ο σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης (bijoux de kant).

Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο και ζωγραφική, ενώ έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εικαστικών εκθέσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2010 εμπνεύστηκε και ίδρυσε την καλλιτεχνική ομάδα bijoux de kant.

Παρότι το θέατρο αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη δημιουργία της ομάδας, η bijoux de kant επιδιώκει να ξεπεράσει τους περιορισμούς που ορίζει η έννοια της θεατρικής ομάδας και να διαμορφώσει μια ερευνητική πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή διαφορετικά πεδία, εντός και εκτός της σφαίρας της δημιουργικής έκφρασης. Το θέατρο και η περφόρμανς, η σύγχρονη μουσική και τα νέα τεχνολογικά μέσα, η ιστορία της λογοτεχνίας και η θεωρία της τέχνης, το εικαστικό ιδίωμα και οι υποκριτικές τεχνικές είναι μερικά από τα στοιχεία τα οποία η bijoux de kant επιχειρεί να συνδέσει έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα οικουμενικό και διαχρονικό αποτύπωμα που απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινωνικό σώμα και ξεπερνά τα όρια της κυρίαρχης κουλτούρας, ενισχύοντας τη θέση της καλλιτεχνικής πράξης ως κριτικής στάσης.

Από 16 Οκτωβρίου παρουσιάζεται στο θέατρο Μπέλλος , κάθε Δευτέρα και Τρίτη η νέα δουλειά της ομάδας bijoux de kant με τίτλο «Σάμερταϊμ».

 

Ένας νεαρός ξεναγός (Γιάννης Τσουμαράκης) που σε μια άλλη ζωή ίσως να ήταν ο Διόνυσος. Μια ραδιοφωνική παραγωγός επαρχιακού σταθμού (Καλλιρρόη Μυριαγκού) που παλιά μπορεί και να τη λέγανε Μυρρίνη. Μια παράξενη συνάντηση στο έλεος ενός μόνιμου, ανυποχώρητου καλοκαιριού στα ερείπια ενός αρχαιολογικού χώρου κάτω από έναν φαρμακερό ήλιο.

Η bijoux de kant επιλέγει τον ποιητικό λόγο για να μιλήσει για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, για όλα όσα οι αισθήσεις του σώματος έχουν αντιληφθεί από καιρό ενώ το μυαλό αργεί.

Η παράσταση είναι άλλη μια δημιουργική πρόκληση για την πρωτοποριακή καλλιτεχνική ομάδα που έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς αλλά όχι η μοναδική γι αυτή τη σεζόν καθώς στα μέσα Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί το «Παράφορα: ακροβατώντας στο Λεμονοδάσος του Κοσμά Πολίτη» του Άκη Δήμου ενώ ο Γιάννης Σκουρλέτης συνεχίζει και φέτος τα σεμινάρια υποκριτικής στο bijoux de kant hood στο Μοναστηράκι.

Επιμέλεια και παραγωγή εκπομπής : Αριστέα Γιάννου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα