back to top
25.3 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

25.3 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η Ελλάδα. Στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Βιλιβινιώτικα, του δήμου Αιγιαλείας, προχωρούν οι αρχές, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους κατοίκους από ενδεχόμενες κατολισθήσεις, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Οι 17 κάτοικοι του οικισμού θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ελαιώνα.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και τον νομό Ιωαννίνων με την Κόνιτσα και το Πωγώνι να αποτελούν τις περιοχές, όπου καταγράφονται τα περισσότερα μέχρι στιγμής προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας. Προβλήματα επίσης καταγράφονται στο Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα. Έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώνονται και στον ορεινό όγκο της Άρτας με τα Θεοδώριανα να έχουν δεχθεί ως τις 9 το πρωί 108 χιλιοστά βροχής. Αλλά και στα Τρίκαλα τα χωριά του δήμου Μετεώρων Καλογριανή, Αηδόνα, Γλυκομηλιά και Χρυσομηλιά, έχουν αποκοπεί από την Καλαμπάκα, ενώ στην Κρανιά ο Ασπροπόταμος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του.

Στο μεταξύ, μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα, εξακολουθεί να διεξάγεται η κυκλοφορία προς Αθήνα στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Ελαιώνα εξαιτίας των προχθεσινών κατολισθήσεων. Επίσης, κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Πατρών – Αθηνών, στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα και στην περιοχή Μετόχι, όπως και η επαρχιακή οδός Αιγίου – Δερβενίου – Μαμουσιάς.

Απαγορευτικό απόπλου σε αρκετά λιμάνια της χώρας, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο και τα 9 μποφόρ. Από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων αλλά και κάποιων συμβατικών πλοίων για τον Αργοσαρωνιό, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε και το πρωϊνό δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν Champion jet. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου. Στη Βόρεια Ελλάδα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνο και Κεραμωτή-Θάσο. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ως και αύριο το μεσημέρι αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια, με επέκταση των φαινομένων στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Tην ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες για κατάπαυση πυρός στη Γάζα και να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα στον νότιο Λίβανο, τόνισε κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν σήμερα στο Αμάν της Ιορδανίας ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να μην υπάρξει ένα δεύτερο, ή και τρίτο, μέτωπο στη σύγκρουση Ισραήλ Χαμάς.

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στα Άνω Δολιανά, της Βόρειας Κυνουρίας, στην Αρκαδία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει δασική έκταση. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Επανέρχονται από τη Δευτέρα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια της Hellenic Train στο τμήμα Λάρισα – Ραψάνη – Λάρισα. Ως εκ τούτου, όλα τα δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιούνται με αμαξοστοιχίες, μετά την αποκατάσταση των ζημιών και παράδοση της σιδηροδρομικής γραμμής από τον διαχειριστή υποδομής, ΟΣΕ. Το πρόγραμμα δρομολογίων του Προαστιακού Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισα επανέρχεται στον προγραμματισμό που ίσχυε πριν της διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: Στις 5 και μισή: Λαμία- Παναθηναϊκός και στις 8: Κηφισιά- ΑΕΚ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στην Αττική, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι ισχυροί και θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα