back to top
31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα καθώς σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο και η συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που οργανώνει το ΠΑΜΕ. Θα ακολουθήσει πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ στο Παλαιό Ψυχικό.

Συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα είχε σήμερα ο Άντονι Μπλίνκεν, σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Δυτική Όχθη. Είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, που προκλήθηκε από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, έπειτα από πολλές επισκέψεις του στο Ισραήλ και στην Ιορδανία. Η συνάντηση Μπλίνκεν-Αμπάς, έρχεται ώρες πριν την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Χακάν Φιντάν.

Ο υπουργός Ισραηλινής Κληρονομιάς Αμιτσάι Ελιγιάχου δήλωσε σε συνέντευξή του ότι δεν είναι απολύτως ικανοποιημένος με το εύρος των ισραηλινών αντιποίνων στο παλαιστινιακό έδαφος. Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν η λύση θα ήταν να ριφθεί «κάποιου είδους πυρηνική βόμβα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, να την ισοπεδώσει και να σκοτώσει όλο τον κόσμο», ο υπουργός απάντησε: «είναι μία εναλλακτική επιλογή». Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αντέδρασε άμεσα, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για δηλώσεις που δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα» και προσθέτοντας ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να μην θέτει σε κίνδυνο αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Νετανιάχου ανέστειλε επίσης τη συμμετοχή του υπουργού στις κυβερνητικές συνεδριάσεις «μέχρι νεωτέρας».

Σε ισχύ για μία ώρα ακόμη το περιθώριο που έδωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός στους αμάχους για να μετακινηθούν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη απέναντι στη φορολογική αδικία και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής εκπέμπει μέσω του εβδομαδιαίου απολογισμού του κυβερνητικού έργου στο Facebook, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για απολύτως μετρημένη και ισορροπημένη παρέμβαση, η οποία «δεν αποτελεί πρόσθετη φορολόγηση» και διαμηνύει ότι «τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέψουν στην κοινωνία».

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

Στις 4: Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης. Πέντε και μισή: ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος. Επτά και μισή: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και στις 8 και τέταρτο: Άρης – Ατρόμητος.

Και ο καιρός…

Στην Αττική, γενικά αίθριος καιρός. Θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα