back to top
18.4 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κώστας Καραμανλής: Εμφανώς πιο φτωχή η δημόσια ζωή χωρίς τη Μαριέττα Γιαννάκου

Διαβάστε επίσης

“Η δημόσια ζωή είναι εμφανώς πιο φτωχή χωρίς την Μαριέττα. Δικαίως έχει τον σεβασμό και τον έπαινο των αντιπάλων της. Την αγάπη και την νοσταλγία των πολιτών της Αθήνας αλλά και της χώρας γενικότερα. Την εκτίμηση όσων την συνάντησαν στην μακρά διαδρομή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην εκδήλωση μνήμης για την Μαριέττα Γιαννάκου που διοργανώνει η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι «αυτό που έκανε την Μαριέττα να ξεχωρίζει ήταν η ακεραιότητά της σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου αλλά και προσωπικού της βίου», τόνισε ότι είναι παρήγορο και προσωπική της δικαίωση ότι αρκετές από τις μεταρρυθμίσεις της επανέρχονται και θεσμοθετούνται σήμερα, έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών, ενώ υπογράμμισε ότι υπήρξε μία γνήσια ευρωπαΐστρια, πιστή στο ιδεώδες της ευρωπαϊκής ενοποίησης για τη δημιουργία μιας πραγματικά ευρωπαϊκής διακυβέρνησης με ομοσπονδιακή δομή».

«Είχε, πάνω από όλα, την πεποίθηση ότι, παρά τις αντιξοότητες και τα πισωγυρίσματα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε την ικανότητα να εμβαθύνει συνεχώς τη συνεργασία των κρατών και των λαών της και ότι μακροπρόθεσμα η συνολική διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης θα οδηγούσε τελικά στην υλοποίηση του πρωταρχικού ευρωπαϊκού οράματος», ανέφερε ο πρών πρωθυπουργός, ο οποίος άσκησε κριτική στο σημερινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα λέγοντας ότι «δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των οραματιστών του και δεν γεννά αισιοδοξία ότι ακολουθεί αυτήν την κατεύθυνση».

Όπως είπε, «σε πολλές, μάλιστα και κρίσιμες περιπτώσεις έχει απογοητεύσει, δεν έχει κατορθώσει να επιτύχει μια στοιχειώδη συνεννόηση πάνω σε αυτά που αποτελούν τις ίδιες τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και δυστυχώς έχει επικρατήσει η υπεράσπιση των μικροσυμφερόντων των επιμέρους κρατών μελών, έναντι της υπεράσπισης των πανευρωπαϊκών μας αρχών και αξιών που είναι ακριβώς αυτές που μας προσδιορίζουν και κάνουν την ένωσή μας μοναδική».

 

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα