back to top
29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Φ. Λεομπίλλα: Στόχος της εκδήλωσης στην πλ. Ξούθου η ενημέρωση τοξικοεξαρτημένων γυναικών

Διαβάστε επίσης

H Αντιδημαρχία Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου) ξεκινά σειρά εκδηλώσεων, παρεμβάσεων- ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα έμφυλης βίας και πολλαπλών διακρίσεων καθ’ ’όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου.

Η σειρά των εν λόγω ενεργειών ξεκινά δυναμικά την Τετάρτη 8/11/2023 με τη δράση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης στην Πλατεία Ξούθου από τις 11.οο το πρωί ως και τις 15.οο το μεσημέρι και θα απευθύνεται κυρίως σε άτομα με αυξημένη ευαλωτότητα που βρίσκονται στην περιοχή.

«Σε αυτή την εκδήλωση συμμετέχουν ως φορείς υλοποίησης το Κέντρο για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και των πολλαπλών διακρίσεων, ο Ξενώνας γυναικών, θυμάτων βίας, που λειτουργεί στο Δήμο Αθηναίων και ο ξενώνας αστέγων χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών, ο πρώτος και μοναδικός ξενώνας στην Ελλάδα που φιλοξενεί άστεγους χρήστες», σημείωσε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην ‘Ελενα Χατζηιωάννου, η υπεύθυνη στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, Φωτεινή Λεομπίλλα.

«Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι η ενημέρωση κυρίως στις τοξικοεξαρτημένες γυναίκες και για αυτό το λόγο στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει παράλληλα και το ΚΕΘΕΑ με την κινητή του μονάδα μοιράζοντας κιτ ασφαλούς χρήσης. Επίσης θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό προκειμένου να τους ενημερώσουμε ότι είναι εύκολο, αν το θελήσουν, να ζητήσουν φιλοξενία και να την έχουν από τον ξενώνα μας», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα