back to top
34.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

34.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Μέτωπο Κασσελάκη – Ανδρουλάκη για υποκλοπές και πρόταση μομφής

Διαβάστε επίσης

Το κοινό μέτωπο του Σ. Κασσελάκη με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη στο ζήτημα των υποκλοπών, που ενδέχεται να κορυφωθεί και με την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την εικόνα κατακερματισμού που εκπέμπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά και την τελευταία ηχηρή παρέμβαση του Ε. Τσακαλώτου, ο οποίος προανήγγειλε την αποχώρηση των δυνάμεων της «Ομπρέλα» απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση που οργάνωσε την Δευτέρα το βράδυ η εφημερίδα «Εποχή» όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην σύνοδο της Κ.Ε του κόμματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Το σενάριο της διάσπασης με την αποχώρηση ενός σημαντικού αριθμού μελών της Κ.Ε υπό τον Ε. Τσακαλώτο είναι πλέον υπαρκτό, αν και στο εσωτερικό της «Ομπρέλα» δεν υπάρχει ενιαία γραμμή, δεδομένου πως ένα τμήμα της προβληματίζεται για το εάν θα πρέπει να προκριθεί η λύση της «υπερήφανης εξόδου» απ’ το κόμμα στην παρούσα συγκυρία. Δηλαδή να μην είναι η συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος η «μητέρα των μαχών», αλλά το συνέδριο του Φεβρουαρίου.

Εντός της εβδομάδος αναμένεται να οργανωθούν και οι υπόλοιπες δυνάμεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, οι οποίες συσπειρώνονται γύρω απ’ την υποψηφιότητα της Ε. Αχτσιόγλου, ώστε να καθορίσουν την δική τους στάση εν όψει της συνεδρίασης της Κ.Ε.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κασσελακης στην προσπάθεια του να δείξει πως δεν σκοπεύει να κινηθεί εχθρικά απέναντι στους «αμφισβητίες» του, τουλάχιστον μέχρι την Κ.Ε, δέχεται εισηγήσεις απ’ τους πιο «μετριοπαθείς» συνεργάτες του, να μην βρεθεί στην ατζέντα του συγκεκριμένου οργάνου το ζήτημα της διαγραφής των τεσσάρων στελεχών του κόμματος. Του Σ. Τζουμάκα, Δ. Βίτσα, Ν. Φίλη και Π. Σκουρλέτh.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα