back to top
36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

X. Μαμουλάκης: Πρέπει να σφυρηλατήσουμε την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους αλλά το… τανγκό θέλει δύο

Διαβάστε επίσης

«Η κατάσταση που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή νέου προέδρου είναι μια πολύ δύσκολη συγκυρία διότι φαίνεται ότι είναι αρκετά δύσκολο να προσπεράσουμε τις αντιδράσεις που προκύπτουν και οι οποίες, είναι μεν σεβαστές, ωστόσο, δημιουργούν δυσλειτουργία στο κόμμα», δήλωσε ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

«Πρέπει να σφυρηλατήσουμε την ενότητα μέχρι τέλους αλλά το τανγκό θέλει δύο», πρόσθεσε.

Με αφορμή την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το ερχόμενο σαββατοκύριακο 11-12 Νοεμβρίου, ο κ. Μαμουλάκης εκτίμησε ότι συνιστά ευκαιρία ανάταξης και ανοίγματος του βηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ που- όπως είπε- έχουν ανάγκη οι πολίτες.

«Ο τρόπος διακυβέρνησης της ΝΔ που διέπεται από αλαζονεία είναι αποτέλεσμα απουσίας στιβαρής αντιπολίτευσης λόγω των εσωκομματικών διαδικασιών που βιώνουμε αυτό το διάστημα. Η ίδια η κοινωνία επιζητά μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και αυτό ακριβώς σκοπεύουμε να πράξουμε το επόμενο διάστημα.

Μετά και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κάθε μέρα που θα περνάει θα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς θα αφήνει πιο ξεκάθαρο πολιτικό και αντιπολιτευτικό στίγμα και θα αρχίσει να επιτυγχάνει μια απτή γείωση με την κοινωνία ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τις προσλαμβάνουσες από τους πολίτες και να τις μεταλαμπαδεύσουμε σε προτάσεις και λύσεις στην καθημερινότητά τους. Άλλωστε, αυτός είναι ο ρόλος μας τον οποίο τον απωλέσαμε μερικώς , γι’ αυτό και επήλθε και το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα», επισήμανε.

Σε μια στιγμή που η δίνη εσωτερικά στον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται με την ενότητα του κόμματος να δοκιμάζεται, ο κ. Μαμουλάκης υπογράμμισε την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια, λέγοντας: «Σαφώς και είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, οι αντιδράσεις και οι αντίθετες γνώμες ανθρώπων που έχουν μια καθαρή διαδρομή στο χώρο αλλά πλέον δεν υπάρχει άλλος χρόνος για εσωστρέφεια. Θα πρέπει όλοι εκείνοι οι οποίοι αντιδρούν αυτή τη στιγμή, να πουν ή το μεγάλο ”ναι” ή το μεγάλο ”όχι” και στη συνέχεια να προχωρήσουμε όσο πιο ενωμένοι και συσπειρωμένοι γίνεται».

Σχετικά με το εάν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μπορεί σταδιακά να κερδίσει μεγαλύτερη αποδοχή στην κομματική βάση, εμφανίστηκε βέβαιος ότι με τη θεσμικότητα που κινείται το τελευταίο διάστημα, αρχίζει και αποκτά το απαιτούμενο πολιτικό κύρος.

«Υπάρχει μια ιδιάζουσα κατάσταση στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη. Οι πολίτες τον γνώρισαν πρόσφατα, δεν έχει πολιτική ιστορία στη χώρα . Όμως, θεωρώ ότι μέρα με τη μέρα θα αφήνει το πολιτικό του στίγμα, το αποτύπωμά του, θα βγάλει προς τα έξω αυτό που πραγματικά πρεσβεύει και θα κερδίζει σε δημοτικότητα», υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει την απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την εκδήλωση τιμής για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, παρότι είχε προσκληθεί αλλά και τη δήλωσή του περί διαπλοκής επί ημερών Σημίτη, απάντησε:« Η δήλωση Κασσελάκη ακουμπά στο συναισθηματικό υπογάστριο πολλών ανθρώπων του προοδευτικού χώρου οι οποίοι απογοητεύτηκαν από την κυβέρνηση Σημίτη, ιδίως την δεύτερη τετραετία , όπου τα φαινόμενα διαφθοράς ήταν αδιανόητα υψηλά. Επομένως, δεν υπήρχε λόγος να συνδεθεί με την παρουσία του με εκείνη την περίοδο. Η μη συμμετοχή του στην εκδήλωση δεν συνιστά διαταραχή των σχέσεων με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Άλλωστε, η μεγάλη εικόνα είναι αυτή της συνάντησης Κασσελάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή που αποτελεί την έναρξη ενός δημιουργικού διαλόγου για το καλό της κοινωνίας».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα