back to top
31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ο Κενυάτης Κίπτο είναι ο νικητής του φετινού, 40ού Μαραθώνιου δρόμου της Αθήνας.

Ο Αφρικανός μαραθωνοδρόμος έφτασε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και γνώρισε την αποθέωση από τις χιλιάδες κόσμου που υποδέχονται τους αθλητές. Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχθηκε η Μαροκινή Σικάινα Αταμάνε.

Πρώτος αθλητής από την Ελλάδα και νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Καραΐσκος, με χρόνο 2:22.37. Πρώτη από τις γυναίκες και ταυτόχρονα νικήτρια του Πανελλήνιου πρωταθλήματος αναδείχθηκε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η οποία τερμάτισε με χρόνο 2:43.19.

Σε ισχύ παραμένουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής. Στο κέντρο με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι αγώνες των 5 χιλιομέτρων, των Special Olympics και ο αγώνας των 1.200 μέτρων για παιδιά. Στο πέντε χιλιόμετρα πρώτος τερμάτισε ο Νέστορ Κολλιός με χρόνο 14 λεπτά και 48 δεύτερα και από τις γυναίκες πρώτη η Μαρία Κάσου με χρόνο 16:46.

Δεύτερη ημέρα σήμερα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ολοκληρωθούν το απόγευμα με την ψηφοφορία για το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης. Στον απόηχο της έντασης από τη χθεσινή πρώτη ημέρα των εργασιών, νέα σκιά στις σχέσεις Κασσελάκη – Αχτσιόγλου προκλήθηκε με αφορμή διαρροές απ’ το περιβάλλον του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί της χθες το πρωϊ, αλλά εκείνη δεν θέλησε να του απαντήσει. «Δεν θα επιτρέψω να παίζονται παιχνίδια στο όνομα μου και μάλιστα επί προσωπικού» σχολίασε η κυρία Αχτσιόγλου, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις πληροφορίες περί επικοινωνίας της με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κύκλοι κοντά στον κ. Κασσελάκη, απαντώντας στην κυρία Ατχσιόγλου ανέφεραν: «Δε χρειάζονται διαψεύσεις όταν υπάρχει η κλήση στις 11:32. Μπορεί να μην το άκουσε ή να ήταν αφόρτιστο το τηλέφωνο». Ανταπαντώντας κύκλοι της κυρίας Αχτσιόγλου σημειώνουν ότι η κλήση στις 11:32 ήταν από άγνωστο νούμερο και υπογραμμίζουν ότι σε κάθε περίπτωση “οι κρίσιμες στιγμές που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απαράδεκτο να καθορίζονται από αναπάντητες κλήσεις και fake news”.

Σε αιματηρή συμπλοκή κατέληξε η καταδίωξη ύποπτου αυτοκινήτου με τέσσερεις επιβαίνοντες, που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα στην επαρχιακή Λειβαδιάς – Θηβών, το οποίο προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο αστυνομικών. Μετά από καταδίωξη το όχημα προσέκρουσε σε άλλο και ακινητοποιήθηκε. Κατά τον έλεγχο των αστυνομικών ο 17χρονος οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται. Συλλυπητήρια στους οικείους του εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι οι συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε το θλιβερό περιστατικό, θα αποσαφηνιστούν πλήρως από τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Δεκατρείς Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε κατοικία στη Χαν Γιουνίς, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους στη Γάζα. Εξάλλου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, χτύπημα φαίνεται ότι υπέστη αυλή σχολείου το οποίο διαχειρίζεται υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες στη Μπέιτ Λαχία, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως υπάρχει «σημαντικός αριθμός νεκρών και τραυματιών» από το «βομβαρδισμό» χθες το βράδυ, σε κτίριο που στέγαζε έδρα του στην Πόλη της Γάζας. Το κτίριο είχε εκκενωθεί από εργαζομένους του, αλλά σ’ αυτό είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 11η αγωνιστική της Super League παίζουν: Πέντε και μισή: ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός. Επτά και μισή: ΑΕΚ – Λαμία. Οκτώ και μισή: Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός. Εννέα και μισή: Κηφισιά – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα