back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στον απόηχο της αποχώρησης 46 μελών της ομάδας «ΟΜΠΡΕΛΑ» με ένα έντονα καταγγελτικό κείμενο, χθες Κυριακή στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τους βουλευτές Τσακαλώτο και Πέρκα αλλά και τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, να παραδώσουν τις έδρες τους. Σε συνέχεια των οικειοθελών αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, των κυρίων Σκουρλέτη, Τζουμάκα, Φίλη και Βίτσα, απέσυρε τα περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη διαγραφή τους.

Σε 45 θα μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών, εφόσον Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα κινήσουν τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την ανεξαρτητοποίησή τους.

Εντός κόμματος παραμένει η ομάδα Αχτσιόγλου που αριθμεί 7 βουλευτές παρά το κείμενο – κόλαφο με το οποίο καταγγέλλουν το κόμμα και προσωπικά τον Στέφανο Κασσελάκη για δεξιά πολιτική που ευτελίζει την Δημοκρατία και την Αριστερά.

Παράλληλα, δεκτές έγιναν από την ΚΕ οι τροπολογίες που κατέθεσαν οι Γεροβασίλη, Φλαμπουράρης, Ζαχαριάδης, Ξενογιαννακοπούλου, Ραγκούσης και Θεοχαρόπουλος, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα επιτρέπεται διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα πειθαρχικών κυρώσεων, ωστόσο δεν θα γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις που αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια και πλήττουν την εικόνα του κόμματος.

Με ανάρτηση – φωτιά ο Γιάννης Δραγασάκης κόβει οριστικά τις γέφυρες με τον Στέφανο Κασσελάκη κάνοντας λόγο για βαθιά διχαστικές και τραυματικές επιλογές που αποτελούν προσβολή για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Εντείνονται οι μάχες των Ισραηλινών με τη Χαμάς γύρω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και τρόφιμα, το νοσοκομείο Αλ Σίφα σταμάτησε να λειτουργεί. Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι το καρδιολογικό τμήμα καταστράφηκε ολοσχερώς από ισραηλινή επιδρομή, την ώρα που το BBC δημοσιεύει φωτογραφία με δεκάδες νεογέννητα να στοιβάζονται στα χειρουργεία. Ο υφυπουργός Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέντε πρόωρα βρέφη και επτά ασθενείς που νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας πέθαναν λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος. «Φοβόμαστε ότι ο απολογισμός αυτός θα έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο μέχρι το πρωί», είπε ο Γιούσεφ Άμπου Ρις. Σαράντα ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας κινδυνεύουν επίσης να πεθάνουν άμεσα.

«Tραγική, χαρακτήρισε τη κατάσταση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της βόρειας Γάζας», ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Την ίδια στιγμή, πυκνώνουν οι επιθέσεις απο τη Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Ισραήλ από αντιαρματικό πύραυλο που έπεσε στα βόρεια. Ο ισραηλινός στρατός ανταπέδωσε το πλήγμα στοχεύοντας τη θέση από την οποία προήλθε ο πύραυλος, στον νότιο Λίβανο.

Πέντε Έλληνες πολίτες και δύο μέλη της οικογένειας τους που διέμεναν στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, πέρασαν με ασφάλεια από το πέρασμα της Ράφα στην Αίγυπτο και αναμένεται να προγραμματιστεί η επιστροφή τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN χθες Κυριακή πως οι Αμερικανοί πρέπει να θεωρήσουν τον πόλεμο που κήρυξε εναντίον της Χαμάς και «δικό τους».

Για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, παρότι δέχεται ολοένα εντονότερες επικρίσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό, απέρριψε κάθε ευθύνη για τον αριθμό των αμάχων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Kατά της «άμεσης» κήρυξης κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, τάχθηκε χθες ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε, κατά τη διάρκεια συνδιάλεξής του με τον ισραηλινό ομόλογό του Ισαάκ Χέρτσογκ, πως δεν «κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βλάπτει εσκεμμένα άμαχους» στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η ισραηλινή προεδρία.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν χθες στο Παρίσι στην πορεία «για τη Δημοκρατία, κατά του αντισημιτισμού», μετά την εκρηκτική αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών στη Γαλλία με αφορμή τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς και τη στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα. «Μια Γαλλία όπου οι Εβραίοι συμπολίτες μας φοβούνται δεν είναι Γαλλία», ανέφερε στο μήνυμά του ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Επεισόδιο συνέβη στην Ολλανδία με θύμα την διάσημη Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ η οποία προπηλακίστηκε από έναν άνδρα που ενοχλήθηκε για τις φιλοπαλαιστινιακές δηλώσεις της.

Ένα εβραϊκό σχολείο στο Μόντρεαλ του Καναδά, το τρίτο μέσα σε μία εβδομάδα, δέχτηκε πυρά με το Συμβούλιο Χασιδιστών Εβραίων του Κεμπέκ να συνδέει τις επιθέσεις με προσπάθεια εκφοβισμού του εβραϊκού πληθυσμού της πόλης.

Διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποιεί σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Την Τρίτη θα έχει κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς στην Καγκελαρία. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και δηλώσεις στον Τύπο.

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Ανάπτυξης μπαίνουν από σήμερα οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με τα αρμόδια κλιμάκια να πραγματοποιούν ελέγχους για το εάν τηρείται η νομοθεσία περί της σήμανσης των προϊόντων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής».

Την ίδια ώρα, μποϊκοτάζ στα προϊόντα των δύο πολυεθνικών εταιρειών στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα από το υπουργείο Ανάπτυξης ζήτησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης, καλώντας τον κόσμο να λάβει μέρος στην πρωτοβουλία που θα διαρκέσει από σήμερα έως τις 19 Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων στήριξης μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα της ακρίβειας. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση τις οριστικές της αποφάσεις.

Συνελήφθη στην Καλλιθέα 61χρονος που όπως καταγγέλθηκε κρατούσε παράνομα στο διαμέρισμα του μια 48χρονη Ουκρανή, την οποία ξυλοκοπούσε και κακοποιούσε σεξουαλικά.

Ο 61χρονος συνελήφθη για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση, παράνομη κατακράτηση, απλές σωματικές βλάβες και για υπεξαίρεση καθώς αφαίρεσε χρηματικό ποσό από το θύμα. Η γυναίκα, μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν στο πανελλήνιο οι λεπτομέρειες από τη νοσηρή δράση του 42χρονου YouTuber από το Κερατσίνι ο οποίος κακοποιούσε δύο νέα παιδιά με νοητική στέρηση ανεβάζοντας τις σκηνές από τα βασανιστήρια ως «χιουμοριστικά» βίντεο στο κανάλι του.

Ο γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε τον διπλασιασμό, στα 8 δισεκατομμύρια ευρώ, της στρατιωτικής βοήθειας που πρόκειται να χορηγήσει η χώρα του στην Ουκρανία το 2024. «Πρόκειται για ισχυρό μήνυμα στην Ουκρανία πως δεν θα την εγκαταλείψουμε», δήλωσε ο κ. Πιστόριους.

Ο Τιμ Σκοτ, ο μοναδικός Αφροαμερικανός Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, ανακοίνωσε αργά το βράδυ ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση του χρίσματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην αθλητική επικαιρότητα και στα σκορ της Κυριακής για την 11η αγωνιστική της Super League είχαμε: ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός: 2 – 1,

ΑΕΚ – Λαμία: 3 – 0, Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: 0 – 2 και Κηφισιά – Παναθηναϊκός: 0 – 1.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στην Αττική. Βελτίωση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα