back to top
31.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

31.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Ε. Σαββίδης: Η Black Friday θα βοηθήσει την αγορά να «ζεσταθεί»

Διαβάστε επίσης

Με την αγορά να αρχίζει να μπαίνει σε χριστουγεννιάτικο κλίμα και μια ανάσα πριν από την πολυαναμενόμενη Black Friday , την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, τα εμπορικά καταστήματα αναμένουν να αυξηθεί η κίνηση και μαζί  ο τζίρος τους.

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Ευδόκιμος Σαββίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Ελευθερία Κουμάντου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η αγορά θα ζεσταθεί, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους επιλέγοντας μέσα από μια ευρεία γκάμα κατηγοριών σε πολύ καλές τιμές.

Επισήμανε ότι σε μια περίοδο κατά την οποία ο καταναλωτής είναι πιεσμένος οικονομικά με περιορισμένο το διαθέσιμο εισόδημα το οποίο και καταναλώνει κυρίως στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, οι εμπορικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές τιμές.

«Θα είναι μια πολύ ωραία γιορτή και θα προσφερθούν στους καταναλωτές προϊόντα στις χαμηλές τιμές που περιμένουν. Εκτιμώ ότι ο απολογισμός της Black Friday θα είναι θετικός, ομοίως και της Cyber Monday, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου ενώ και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου που θα μεσολαβήσει, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοιχτά», ανέφερε.

Ο κ. Σαββίδης, συνέστησε στους καταναλωτές να προχωρούν σε έρευνα αγοράς, να αναζητούν τις πιο ανταγωνιστικές τιμές στα καταστήματα ενώ σε ότι αφορά στις ηλεκτρονικές αγορές, διευκρίνισε ότι ο ασφαλέστερος τρόπος πληρωμής είναι πάντα η πιστωτική\ χρεωστική κάρτα που προστατεύει από κάθε είδους παρατυπία.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, σε ανάλογους ρυθμούς κινείται και το ηλεκτρονικό εμπόριο το οποίο φαίνεται πως κερδίζει διαρκώς έδαφος, με το 90% των ηλεκτρονικών καταστημάτων να είναι προέκταση αναλογικών  και η συντριπτική πλειονότητά τους να κινείται με ενιαία τιμή, ηλεκτρονική και αναλογική.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, το 2022, αποτέλεσε μία χρονιά σταθμό για το εγχώριο ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς η χρήση του διαδικτύου στον γενικό πληθυσμό ξεπέρασε το όριο του 80%, με πάνω από το 70% αυτών να πραγματοποιούν κάποιου είδους ηλεκτρονική οικονομική συναλλαγή.

Όσο για το ενδεχόμενο παραπλανητικών τιμών και εκπτώσεων, υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους φορείς και τον Εμπορικό Σύλλογο θα είναι εδώ για να επιβάλει πρόστιμα όπου χρειαστεί».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα