back to top
31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ανατολικά κινείται το καιρικό σύστημα, που επηρεάζει ήδη με θυελλώδεις ανέμους τη χώρα και τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού, θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν στα δυτικά και ανατολικά πελάγη. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως και σήμερα το απόγευμα στα Δωδεκάνησα ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου σήμερα στα κεντρικά και βόρεια και αύριο και στην υπόλοιπη χώρα.

Από την κακοκαιρία, στη Θεσσαλονίκη, ξεριζώθηκαν δέντρα από τις ριπές του ανέμου, στους δήμους Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Καλαμαριάς και Παύλου Μελά.

Προβλήματα έχουμε και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Από Ραφήνα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες, όπως και για Κέα – Κύθνο από το Λαύριο. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Βόλο προς Σποράδες και στο Ιόνιο, από Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα και από Κυλλήνη για Ζάκυνθο – Κεφαλλονιά. Κλειστές και οι πορθμειακές γραμμές Καβάλα – Πρίνος και Θάσος – Κεραμωτή.

Στο μεσανατολικό,

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν σήμερα το Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, που πολιορκείται εδώ και μέρες από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου, ενώ το υπουργείο Υγείας της Χαμάς διευκρίνισε ότι δεν κατέστη δυνατή η απομάκρυνση “120 τραυματιών” και πρόωρων βρεφών. Γιατροί παρέμειναν στο νοσοκομείο για να φροντίζουν αυτούς τους ασθενείς, διευκρίνισαν υπεύθυνοι του νοσοκομείου, χωρίς να διευκρινίσουν τον ακριβή αριθμό των βρεφών που εξακολουθούν να βρίσκονται στο νοσοκομείο. “Είμαστε σε επαφή με τον Ερυθρό Σταυρό για το θέμα τους”, σημείωσε επίσης το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δεν έδωσε καμία εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου, αλλά ότι “ανταποκρίθηκε σε αίτημα” του διευθυντή του νοσοκομείου που ζήτησε μια ασφαλή διαδρομή για όσους επιθυμούν να φύγουν.

Σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Λεωφόρου Αθηνών επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενημερώθηκε για την πορεία εφαρμογής της πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής», όπου πλέον έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 868 κωδικοί προϊόντων που υπάγονται σε 37 κατηγορίες αγαθών, όπως και για τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του προγράμματος «Καλάθι του Νοικοκυριού». Τον πρωθυπουργό συνόδευσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

“Επιθυμία μου είναι να οικοδομήσουμε όλοι και όλες μαζί ένα νέο εσωκομματικό σύμφωνο συμβίωσης που να ενισχύει τη μεταξύ μας ενότητα, με κανόνες σεβαστούς απ’ όλους και κοινή βούληση για αξιόπιστη δημόσια έκφραση του κόμματος” δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην Εφημερίδα των Συντακτών, ερωτηθείς για το αν έχει κλείσει ο κύκλος αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζει ότι πρώτος και κύριος στόχος, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να νικήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική με τοπικές βροχές και ισχυρούς ανέμους. Βελτίωση αναμένεται από τις επόμενες ώρες. Θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα