back to top
31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Άρση για το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς υποχωρεί σταδιακά η ένταση των ανέμων.

Στην θετική πορεία της οικονομίας, βάσει και των προβλέψεων της Κομισιόν, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. Όπως τονίζει “η Ελλάδα παρουσιάζει την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 27, ως προς τον ρυθμό ανάπτυξης που θα παραμείνει πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης έως και το 2025”.

Για 16.500 προσλήψεις στο δημόσιο μέσα στο 2024 μίλησε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως σημείωσε, έμφαση θα δοθεί στους τομείς που αφορούν στην υγεία, την κλιματική κρίση, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σε εξέλιξη από το πρωί επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη για να στεγανοποιηθεί το ρήγμα και να καταγραφούν οι ζημιές, που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι, στην πρύμνη του ιστορικού αντιτορπιλικού πλοίου «Βέλος». Να σημειωθεί ότι το πλοίο που λειτουργεί ως μουσείο, είναι αγκυροβολημένο από τον Σεπτέμβριο του 2019, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα της Γάζας ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Κλιμάκιο του Οργανισμού που επισκέφθηκε το νοσοκομείο μιλά για απελπιστική κατάσταση σε μια «ζώνη θανάτου». Στο νοσοκομείο παραμένουν 25 γιατροί και νοσηλευτές αλλά και 291(ένας) ασθενείς, μεταξύ αυτών 32 βρέφη σε κρίσιμη κατάσταση. Οι εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχει νερό, τρόφιμα, ηλεκτρισμός, καύσιμα, ούτε ιατρικές προμήθειες. Στην είσοδο του νοσοκομείου υπάρχει και ένας ομαδικός τάφος, στον οποίο όπως ενημερώθηκαν, έχουν ενταφιαστεί περίπου 80 νεκροί.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Λευκός Οίκος διαψεύδει δημοσίευμα της Washington Post, σύμφωνα με το οποίο έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για προσωρινή παύση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στην Ουκρανία, ο στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι απώθησε τις ρωσικές δυνάμεις σε βάθος “3 έως 8 χιλιομέτρων” στην όχθη του Δνείπερου που τελεί υπό ρωσική κατοχή. Αν επιβεβαιωθεί η προέλαση αυτή, θα είναι η μεγαλύτερη προώθηση του ουκρανικού στρατού απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις έπειτα από μήνες.

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Γερμανία, νεαρός ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε την εικοσιδυάχρονη αρραβωνιαστικιά του, Τζουλια Τσεκερίν, στην βορειανατολική Ιταλία. Ο Φιλίππο Τουρέτα είχε εγκαταλείψει το πτώμα της άτυχης κοπέλας, μέσα σε δίκτυο άρδευσης, κοντά στην πόλη Πορντενόνε και οι έρευνες διήρκεσαν μια εβδομάδα.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα