back to top
28.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

28.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Γάζα: Ισραηλινά τανκς στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο – 12 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα

Διαβάστε επίσης

Στην 45η ημέρα εισήλθε σήμερα ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς και όπως έγινε γνωστό ισραηλινά τανκς περικυκλώνουν το ινδονησιακό νοσοκομείο, ένα από τα κύρια νοσηλευτικά ιδρύματα στη βόρεια Γάζα.

Εν τω μεταξύ, αντιπρόσωπος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς δήλωσε στην ιορδανική εφημερίδα Αλ Γαντ («Αύριο») ότι συμφωνήθηκε να κηρυχθεί εντός της ημέρας κατάπαυση του πυρός η οποία θα έχει διάρκεια από τέσσερις ως πέντε ημέρες σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 50 ομήρων, ωστόσο πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση του Ισραήλ διέψευσε την πληροφορία, τονίζοντας πως δεν συνήφθη τέτοια συμφωνία.

Νωρίς το πρωί, οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν το ινδονησιακό νοσοκομείο και τα περίχωρά του, με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με το Aljazeera, το οποίο επικαλείται τον εκπρόσωπο του νοσοκομείου Ασράφ Αλ Κούντρα, η κατάσταση είναι καταστροφική και οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις τους.

«Φοβόμαστε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα επαναλάβουν αυτό που έκαναν στο νοσοκομείο al-Shifa… Το προσωπικό του νοσοκομείου επιμένει ότι θα παραμείνουν για να περιθάλψουν τους τραυματίες. Υπάρχουν περίπου 700 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ιατρικό προσωπικό και τραυματίες, μέσα στο νοσοκομείο», δήλωσε ο αλ Κούντρα σύμφωνα με το Aljazeera.

Σύμφωνα με το ιρανικό Press TV, το οποίο επικαλείται το ιατρικό προσωπικό, το ινδονησιακό νοσοκομείο δέχθηκε επίθεση χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

Τα ισραηλινά πλήγματα ώθησαν το προσωπικό του νοσοκομείου να κάνει έκκληση για επείγουσα βοήθεια από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Ερυθρό Σταυρό.

Από την 7η Οκτωβρίου περισσότεροι από 13.000 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 30.000 έχουν τραυματιστεί.

Τουλάχιστον 70 Παλαιστίνιοι πέθαναν σε νοσοκομείο μετά τον βομβαρδισμό της Χαν Γιούνες

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι πέθαναν σε νοσοκομείο στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αφού διακομίστηκαν εκεί μετά τον βομβαρδισμό από το Ισραήλ το Σάββατο της πόλης Χαν Γιούνες, ανακοίνωσαν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF).

Δεκάδες ασθενείς, ανάμεσά τους παιδιά και έφηβοι, έλαβαν φροντίδα «για σοβαρά εγκαύματα» στο νοσοκομείο Νάσερ, επεσήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση αργά χθες Κυριακή, επικαλούμενη το προσωπικό της στο νοσοκομείο.

Η πόλη Χαν Γιούνες βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο από το νοσοκομείο, πρόσθεσαν οι MSF, σημειώνοντας ότι συνολικά 122 ασθενείς διακομίστηκαν στο Νάσερ μετά το ισραηλινό πλήγμα. «Το νοσοκομείο είναι υπερπλήρες», τόνισαν οι MSF.

Μέχρι χθες το μεσημέρι το νοσοκομείο είχε ανακοινώσει ότι σχεδόν 50 άνθρωποι είχαν πεθάνει. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα