back to top
35.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

35.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Αντίθετος με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ο ακροδεξιός Ισραηλινός υπ. Ασφαλείας

Διαβάστε επίσης

Ο ακροδεξιός υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, εξέφρασε και πάλι τη σθεναρή αντίθεσή του στη συμφωνία με τη Χαμάς, υποστηρίζοντας σε ανάρτησή του ότι η παλαιστινιακή οργάνωση ήθελε αυτή τη διακοπή περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Ο ίδιος προσθέτει ότι η κατάπαυση του πυρός θα δώσει στη Χαμάς χρόνο να ανεφοδιαστεί και υποστηρίζει ότι το Ισραήλ επαναλαμβάνει λάθη του παρελθόντος.

Ο Μπεν-Γκιβρ αναφέρθηκε σε μια συμφωνία του 2011, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα αμφιλεγόμενη στο Ισραήλ. Σύμφωνα με αυτήν, τότε, είχαν αφεθεί ελεύθεροι περισσότεροι από 1.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινουάρ. Το αντάλλαγμα ήταν τότε η απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, ο οποίος ήταν κρατούμενος της Χαμάς για πέντε χρόνια.

Ο ακροδεξιός υπουργός Ασφάλειας έχει αποκλειστεί μέχρι σήμερα από το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς.

Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα