back to top
31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες αναβαθμίστηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι σε σχεδόν όλη τη χώρα και οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από απόψε το βράδυ και κυρίως αύριο οπότε θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελέστηκαν τα πρωϊνά δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναχωρούν μόνο τα πλοία κλειστού τύπου. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου.

Δεκατέσσερις όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, όπως και 42 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, κατά τη δεύτερη ημέρα εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινικού κινήματος, η οποία περιλαμβάνει και την κήρυξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο μεταξύ πλοίο που ανήκει σε Ισραηλινό δέχθηκε επίθεση από ιρανικής κατασκευής drone στον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος του στρατού ενώ πρόσθεσε ότι από την επίθεση το πλοίο υπέστη ζημιές, όμως δεν υπάρχουν τραυματίες.

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας η σημερινή με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου να κάνει λόγο σε μήνυμά της στο Facebook “για ένα φαινόμενο που, παρότι στηλιτεύεται και καταγγέλλεται, όχι απλώς παραμένει, αλλά και διογκώνεται”.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με μια γυναίκα, θύμα έμφυλης βίας, θέλοντας να παρακινήσει και άλλες γυναίκες που βιώνουν κάτι αντίστοιχο να σπάσουν το κύκλο της βίας. «Σπάμε την σιωπή. Σπάμε τα ταμπού. Μιλάμε ανοιχτά για την κακοποίηση» το μήνυμα του.

Ανοιχτός στο διάλογο και στη συνεργασία δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αποδεχόμενος την πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά για την έναρξη διαλόγου με στόχο την ανασύνταξη των προοδευτικών δυνάμεων. Μέσα στο σαββατοκύριακο αναμένεται να συνεδριάσουν η ομάδα Αχτσιόγλου και η Ομπρέλα για τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία θα απαρτίζεται από 11 βουλευτές.

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, σε κοντέινερ με μπανάνες, με προέλευση από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, εντόπισαν και κατέσχεσαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Τα στελέχη της ΑΑΔΕ βρήκαν ότι, ανάμεσα στις μπανάνες, ήταν επιμελώς κρυμμένα 91,5 κιλά κοκαΐνης, αξίας 4,1 εκατομμυρίων ευρώ, σε 80 συσκευασίες.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: Στις 5 και μισή: Ολυμπιακός – Παναιτωλικός και στις 7 και μισή ΠΑΟΚ- Πανσερραϊκός.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το βράδυ. Άνεμοι ισχυροί και θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα