back to top
28.6 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

28.6 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λέσβου, για τον εντοπισμό αγνοούμενων ναυτικών μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίο RAPTOR με σημαία Κομόρες.

Νωρίτερα βρέθηκε και ανασύρθηκε σώος ένας ναυτικός. Σύμφωνα με το λιμενικό στο πλοίο επέβαιναν 14 άτομα πλήρωμα και μετέφερε αλάτι από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου στην Κωνσταντινούπολη. Στο σημείο βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού. Παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

Ανεκτέλεστα παραμένουν πολλά ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων, που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους και τα 10 μποφόρ. Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια και προς τον Αργοσαρωνικό. Δεμένα τα πλοία και στο λιμάνι του Λαυρίου – κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας. Κλειστές και οι περισσότερες πορθμειακές γραμμές.

Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή, τα εμπορικά καταστήματα, λόγω της «Black Friday». Ακολουθεί αύριο Δευτέρα η «Cyber Monday» για αγορές μέσω διαδικτύου. Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά έως και τις 8 το βράδυ.

Τρίτη μέρα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή αλλά οι εχθροπραξίες δεν έχουν σταματήσει πλήρως. Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν αργά το βράδυ του Σαββάτου και νωρίς σήμερα το πρωί τουλάχιστον οκτώ Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους ένας γιατρός, δύο ανήλικοι και ένας ένοπλος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Στο μεταξύ όπως μετέδωσε ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet επικαλούμενος Ισραηλινούς αξιωματούχους, η Χαμάς θα απελευθερώσει ακόμη 13 ομήρους σήμερα μεταξύ των οποίων θα είναι και κάποιοι Αμερικανοί πολίτες. Χθες το παλαιστινιακό κίνημα απελευθέρωσε 17 ομήρους και σε αντάλλαγμα το Ισραήλ άφησε ελεύθερους 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

“Η χρονιά κλείνει με θετικές ειδήσεις από το πεδίο της οικονομίας και με σημαντικές μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις που μας κάνουν αισιόδοξους για ένα καλύτερο 2024” αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, μέσω Facebook. Σημειώνει επίσης ότι θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει σε μεγάλους διεθνείς επενδυτές αύριο στο Λονδίνο για τις προοπτικές της χώρας μας, καλώντας τους να αδράξουν τις εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει.

Στην ατζέντα του πρωθυπουργού, κατά την επίσκεψή του ως την Τρίτη στο Λονδίνο, περιλαμβάνονται επίσης το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και οι συναντήσεις με την ομογένεια. Στο πλαίσιο των επαφών του με την πολιτική ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τρίτης με τον ομόλογό του, Ρίσι Σούνακ και αύριο, Δευτέρα, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ.

“Με ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ δεν θα παίζει χωρίς αντίπαλο και αυτό αποδεικνύεται και σήμερα, που μπορεί να μην είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά είμαστε η ουσιαστική αντιπολίτευση, που αντιπαρατίθεται χωρίς βερμπαλισμούς, αλλά με υπεύθυνο προοδευτικό λόγο και συγκεκριμένες προτάσεις”. Αυτό τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης με συνέντευξη του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Ερωτηθείς για την κρίση στον Σύριζα και το ενδεχόμενο συνεργασιών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζει λέγοντας :”Δεν πρόκειται να μπούμε σε χαρακώματα. Οι συνεργασίες που προκρίνουμε, είναι πολιτικές και αξιακές. Δεν συναλλασσόμαστε με όρους εξουσίας”.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: Στις 4: Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης. Στις 5: ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ. Επτά και μισή: Λαμία – Ατρόμητος και Οκτώ και μισή: Άρης – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις στην Αττική με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι ισχυροί και θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα