back to top
26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Έντονη ενόχληση στην Αθήνα για την πρωτοφανή κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει την προγραμματισμένη για το μεσημέρι συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Downing Street.

H κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε από κυβερνητικές πηγές ως “φάουλ και πολιτικά απρεπής” και αποδίδεται στην ενόχληση του Ρίσι Σούνακ για όσα είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης κατά την προχθεσινή συνέντευξή του στο BBC για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

“Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων” τόνισε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε για την ακύρωση της συνάντησης ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη χθες το απόγευμα η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ. Από τους βρετανούς προτάθηκε μάλιστα να γίνει συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, ωστόσο η Αθήνα έδωσε αρνητική απάντηση.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. «Η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ζήτημα που υπερβαίνει το πρόσωπο του εκάστοτε Έλληνα Πρωθυπουργού και τις κομματικές αντιπαραθέσεις. Είναι εθνική υπόθεση που αφορά την Ιστορία ενός ολόκληρου λαού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του και προσθέτει: «Απαιτούμε, λοιπόν, σεβασμό από όλους στους θεσμούς και στα δίκαιά μας».

Για ενέργεια απαράδεκτη και εντελώς αντίθετη σε κάθε έννοια διπλωματίας κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη του επίσκεψη στην Τουρκία, για συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ελπίζοντας οι δύο χώρες να βάλουν στην άκρη τις διαφωνίες του παρελθόντος και να διαμορφώσουν κοινή απάντηση στις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα.

Στο μεταξύ, Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε διήμερη παράταση εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας. Η εφαρμογή της θα οδηγήσει στην απελευθέρωση περισσότερων ομήρων και κρατουμένων, καθώς και στην προώθηση πρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα. Μεταξύ των 10 ομήρων στη σημερινή λίστα είναι και η 22χρονη Άχεντ Ταμίμι, η Παλαιστίνια ακτιβίστρια που έγινε παγκοσμίως γνωστή ως έφηβη το 2018 όταν συνελήφθη και αργότερα φυλακίστηκε επειδή χαστούκισε Ισραηλινό στρατιώτη, υπερασπιζόμενη τον αδερφό της.

Ισραήλ, Δυτική Όχθη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα επισκεφθεί εντός της εβδομάδας ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας παρουσιάζει το μεσημέρι ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Το νέο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει αλλαγή του τρόπου έκτισης των ποινών ακόμα και για αδικήματα χαμηλής εγκληματικότητας, περιορισμό του αριθμού των αναβολών στα ποινικά δικαστήρια και μέτρα για την αντιμετώπιση της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης.

Αντίστροφη μέτρηση για τη συγκρότηση νέας ΚΟ από τους 11 αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αναμένεται να συνεδριάσουν στις 8 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορόσημο για τους, θα αποτελέσει η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Το προγραμματικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια παρουσιάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ειδική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του παρουσία φορέων. Η Χαριλάου Τρικούπη -τονίζει -οτι η επίλυση του ζητήματος του ιδιωτικού χρέους δεν επιδέχεται άλλης αναβολής καθώς υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας

Τη νέα νομοθεσία για την καταπολέμηση της διακίνησης μεταναστών θα παρουσιάσει σήμερα η Κομισιόν, στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «πρόκειται για μια Οδηγία για τη θέσπιση ελάχιστων κανόνων σχετικά με την παράνομη είσοδο, διέλευση και διαμονή στην ΕΕ, καθώς και για έναν Κανονισμό για την ενίσχυση του ρόλου της Europol.

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στολτεμπεργκ αναμένει ότι η Τουρκία και η Ουγγαρία θα επικυρώσουν την προσχώρηση της Σουηδίας στον οργανισμό χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, αναφέρει σήμερα ο ιστότοπος index.hu, επικαλούμενος δηλώσεις του ιδίου σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο του. Ο κ. Στοlτεμπεργκ δεν έκανε ωστόσο κάποια πρόβλεψη για την ακριβή ημερομηνία που θα γίνει αυτό.

Μειώνονται ,μετά από αναμόρφωση σχετικής διάταξης του φορολογικού νομοσχεδίου ,οι εκπτώσεις φόρου που θα παρέχονται από 1/1/2024 σε όσους ιδιοκτήτες θα προχωρούν σε λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων τους . Περισσότερα στο athina984.gr.

Πρόστιμο συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ σε ακόμη μια πολυεθνική για αθέμιτη κερδοφορία επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόκειται για την εταιρεία «JACOBS DOUWE EGBERTS GR. Ε.Π.Ε.». Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ. Μόνο τον Νοέμβριο έχουν γίνει περισσότεροι από 1.250 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των €5,5 εκατ. Το Υπουργείο Ανάπτυξης – σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κινητοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού – έχει πραγματοποιήσει από την αρχή του 2023 περισσότερους από 20.600 ελέγχους και έχει επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους €10,3 εκατ.

Τα ζητήματα της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης και της ευρωπαΐκής άμυνας και η στρατηγική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα χρόνια, στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων που θα έχουν σήμερα στο Παρίσι, στο πλαίσιο του άτυπου δείπνου στο οποίο θα παραβρεθούν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και οι πρωθυπουργοί της Ολλανδιας, της Πορτογαλλίας της Εσθονίας και του Λουξεμβούργου Λιούκ Φρίντεν.

Περίπου 2.500 άνθρωποι διασώθηκαν μετά από χιονοθύελλα στην περιφέρεια της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Όλεχ Κίπερ, ο οποίος είπε επίσης ότι 313 οικισμοί στην περιοχή δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Η περιφέρεια της Οδησσού, πλήττεται από σφοδρές χιονοθύελλες από την περασμένη Κυριακή.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι νοτιοδυτικοί, πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα